Șofer de 21 de ani din Micești lăsat fără permis pentru 120 de zile

de | 10.10.2024 18:41 | Județean, Eveniment, Pitești

Polițiștii rutieri argeșeni au acționat în ziua precedentă împreună cu structurile de ordine publică, în 69 de filtre rutiere, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

Au fost efectuate un număr de 370 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 232 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de aproximativ 45.600 de lei, fiind reținute 17 permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Un număr de 69 de abateri au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre acestea, patru au fost prin depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

„Facem precizarea că aceste abateri cu grad de pericol ridicat au prevăzută măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptuilui de a conduce pentru 90 de zile, respectiv pentru 120 de zile, în situația în care viteza înregistrată de aparatul RADAR a fost cu mai mult de 70 de km/h peste limita legală.”, se precizează în comunicatul transmis de polițiștii argeșeni.

Printre oersoanele depistate de polițiști rutieri conducând cu viteză excesivă a fost și un tânăr de 21 de ani din Micești. Acesta a fost depistat în ziua de 9 octombrie de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești în timp ce conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din muncipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h, cu 72 peste limita legală.

În urma abaterii constatate, șoferul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

Foto Promotor

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat de 26 de ani din Mioveni trimis în judecată după ce a condus beat un moped

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Micești | Mioveni | Pitești