Împreună pentru viitor: Campanie de sprijin pentru înființarea Complexului de Servicii Sociale Sfântul Mihail

de | 11.10.2024 08:40 | Județean, Lifestyle

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș dă startul unui nou proiect, alt proiect de suflet: realizarea construirea Complexului de Servicii Sociale ,,Sfântul Mihail”. Iar în acest sens lansează o campanie publică și un strigăt de ajutor comuntății, oamenilor de afaceri, instituțiilor publice să se alăture Campaniei de strângere de fonduri pentru realizarea proiectului ,,Împreună realizăm visul”, prin acordarea unui sprijin financiar, ce are ca scop achiziția unui teren în suprafață de aproximativ 2000 mp având toate utilitățile incluse (în valoare de aproximativ 200.000 euro), situat în Municipiul Pitești sau zona limitrofă, pentru a fi cât mai accesibil beneficiarilor și aparținătorilor acestora. Asociația dă startul campaniei prin organizarea a două spectacole caritabile ,,De la Suflet la Suflet…” Ediția a II-a la Bascov pe 22 noiembrie și ,,Împreună realizăm visul” la Filarmonica Pitești pe 02 decembrie, unde, artiștii locali și consacrați sunt așteptați să se alăture cauzei, printr-un program artistic de excepție.

Având o creștere constantă a solicitărilor, asociația își propune să extindă paleta de servicii prin proiectul ambițios „Împreună realizăm visul”, care va conduce la construirea Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Mihail”. Acest complex va include centre dedicate recuperării, consilierii și sprijinului, precum și oportunități de muncă pentru tinerii cu dizabilități, toate acestea avându-le în vedere nevoile diverse ale beneficiarilor. Pentru a transforma această viziune în realitate, asociația invită comunitatea să se alăture campaniei de strângere de fonduri și să contribuie la achiziționarea terenului necesar dezvoltării acestor servicii esențiale.

Sursă foto: Asociația Părinților Copiilor cu Autism – Arges.

Au nevoie de aproximativ 200.000 euro pentru teren

”Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, ca furnizor de servicii sociale, prin promovarea unei palete largi de servicii și terapii de calitate în vederea recuperării și reabilitării a cât mai multor copii și persoane cu dizabilități, oferite de către personal de specialitate calificat, a înființat până în prezent două centre de zi, cu licență de funcționare, respectiv Centrul de zi pentru copii cu dizabilități  și Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, ce funcționează în spații private. În prezent, asociația oferă servicii de recuperare unui număr total de 73 de beneficiari (copii și persoane adulte) care au domiciliul în Municipiul Pitești și localități limitrofe atât din județul Argeș, cât și din alte județe. Iar numărul cererilor de admitere este tot mai mare, însă, din cauza spațiilor limitate, asociația nu poate da curs tuturor solicitărilor”, aratppă cei din Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș în comunicatul remis presei.

Având în vedere că la nivel local nu există dezvoltate centre de zi pentru persoane cu dizabilități, centre de tip respiro/de criză, centre de zi pentru persoane vârstnice, și, pentru ca serviciile sociale pe care le acordă în prezent să aibă continuitate, este imperios necesară extinderea acestora. Prin proiectul ,,Împreună realizăm visul”, Asociația își dorește construirea Complexului de Servicii Sociale ,,Sfântul Mihail” ce va răspunde nevoilor, particularităților de vârstă și diagnosticelor persoanelor cu dizabilități, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, cu condiția ca Asociația să dețină un teren cu toate utilitățile incluse.

Complex de Servicii Sociale ,,Sfântul Mihail”  va cuprinde:

  • Centrul de zi pentru recuperarea  copiilor cu dizabilități,
  • Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii,
  • Centre de zi pentru persoane adulte cu dizabilități,
  • Centru de tip respiro/de criză,
  • Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.
  • Atelier de producție – produse artizanale (bijuterii, obiecte de decor, produse de îmbrăcăminte personalizate), cosmetice naturale (săpunuri, creme, balsamuri folosind ingrediente organice)  și papetărie ( felicitări, agende, calendare personalizate),  ce constituie  oportunități de  muncă adaptate nevoilor specifice ale tinerilor cu dizabilități, asigurându-le un  mediu de lucru inclusiv și suportiv.

În  acest context, Asociația solicită publicului larg, oamenilor de afaceri, instituțiilor publice să se alăture Campaniei de strângere de fonduri pentru realizarea proiectului ,,Împreună realizăm visul”, prin acordarea unui sprijin financiar, ce are ca scop achiziția unui teren în suprafață de aproximativ 2000 mp având toate utilitățile incluse (în valoare de aproximativ 200.000 euro), situat în Municipiul Pitești sau zona limitrofă, pentru a fi cât mai accesibil beneficiarilor și aparținătorilor acestora.

Pentru această campanie, Asociația a personalizat contracte de sponsorizare și formulare 230 în care este prevăzut  contul bancar R006RNCB0022120601740073 unde se pot depune fondurile necesare pentru realizarea  proiectului ,,Împreună realizăm visul”.

Date de contact :

Cont bancar BCR : RO06RNCB0022120601740073

Contract de sponsorizare: https://tinyurl.com/ContractSponsorizareAPCA

             Formular 230: https://tinyurl.com/Formular230APCA

Tel: 0742 020 158

Email: apca.arges@gmail.com

Web: www.autismulinarges.ro

 Cu cele mai alese sentimente, respect și urări de bine, Asociația Părinților Copiilor cu Autism – Arges, vă multumește în numele tuturor beneficiarilor, care, pe viitor, cu sprijinul dumneavoastră, vor putea beneficia de servicii sociale de cea mai bună calitate.”, este mesajul punctat de președintele Asociației Andreea-Nicoleta Badea.

Sursă foto: Asociația Părinților Copiilor cu Autism – Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AZI. Întreruperi de curent anunțate în mai multe localități din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Filarmonica Pitești | Pitești | Uiasca | Valea Ursului