Cătălin Gherzan: ”Aș vota, în 2024, Mircea Geoană președinte!”

de | 14.10.2024 07:58 | Național, Din ediția tipărită, Politic

Omul de afaceri Cătălin Gherzan știe cu cine va vota la prezidențiale și cea mai onorabilă alternativă pentru acesta este independentul Mircea Geoană, fost președinte al PSD. Este pentru prima oară când, spune acesta, va da un vot pozitiv, nu împotrivă.

”De ce l-aș vota pe Mircea Geoană președinte? Cei ce își uită istoria sunt condamnați să o repete! Am mers în prea multe alegeri prezidențiale pe vot negativ și de fiecare dată ne-am păcălit. Pentru că am uitat că abia după ce a terminat două mandate de președinte și unul de europarlamentar, Băsescu a fost declarat colaborator al fostei securități. Și asta cred că înțelegem toți (cei vechi) ce înseamnă…

Nu știu cât de nociv ar fi fost Ponta, pentru țară, dar în 2014 s-a mers pe mâna lui Iohannis. Nu știu, în 2019, cât de agramată ar fi putut fi Dăncilă, dar s-a mers din nou pe mâna lui Iohannis. Acum ne plângem și ne dăm seama cât de fraieri am fost și cât de mult am regresat. Europarlamentarii lor, cei de care am râs pentru că și ei au râs de noi, i-am reales. Eu totuși aș vota în 2024, Mircea Geoană președinte!”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Mircea Geoană: ”Avem un sistem de partide politice care a rămas în urma schimbărilor din societate”

Candidatul Mircea Geoană a lansat recent „Angajamentul pentru România: schimbarea adevărată pentru un deceniu al renaşterii naţionale”. Geoană a vorbit despre motivele pentru care a revenit în politică şi despre încercarea „de linşaj public” la adresa sa „în mod egal dinspre Rusia şi dinspre partidele politice din România”.

”Dacă ei spun că nu am nicio şansă, vin cu sondaje măsluite, de ce atâta învolburare împotriva candidaturii mele şi a candidaturii noastre? Păi nu reprezentăm niciun pericol pentru dânşii, nu? Ne văd şi de afară, şi de acasă ca un pericol la adresa intereselor lor, a modului în care fac politică. Am mai fost într-o campanie prezidenţială, ştiu cum este şi nu am iluzii (…) Avem un sistem de partide politice care a rămas în urma schimbărilor din societate, nu mai este capabil să ţină faţă şi să fie în interesul naţiunii noastre. Este o observaţie evidentă că, în timp ce societatea s-a schimbat, (…) sistemul politic românesc nu doar că a rămas în urma societăţii, este astăzi o frână în calea dezvoltării ţării noastre şi este un pericol pentru democraţia ţării noastre.”, a declarat Mircea Geoană.

Material realizat de Iulia Bădulescu

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan, semnal de alarmă în educație: 50% dintre elevi pleacă în afara țării

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | elevi | Rusia

Ultimele articole