Unul dintre directorii Ministerului Educației a fost arestat pentru mită!

de | 16.09.2022 12:41 | Știri, Eveniment, Național

Horia Palmer-Hîrtopanu este unul dintre directorii Ministerului Educației și a fost arestat preventiv de Tribunalul Braşov, în cursul zilei de azi, după ce a fost acuzat că a primit mită în valoarea de peste 340.000 de euro, dar și pentru spălare de bani. Inculpatul și-a investit banii în case și mașini de lux. Mai mult de atât, directorul și-a tras chiar și o sursă proprie de apă făcând un puț în curte, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie, conform Digi24.

Acesta este acuzat de către procurorii DNA Brașov de luare de mită şi spălare de bani pe director al Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare aflată în subordinea Ministerului Educaţiei.

O parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Horia Palmer-Hîrtopanu ar fi constat în lucrări de forare a unui puţ şi de construire a instalaţiei de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinţei sale situate într-un oraş din imediata vecinătate a Capitalei”, informează anchetatorii.

Totodată, acesta a primit mai multe sume mari de bani în perioada 2016 – aprilie 2021, după săvârșirea unor infracţiuni de corupţie, informează DNA. Conform Digi24, acesta ar fi inserat în circuitul financiar legal aproximativ 179.676 euro şi 191.900 lei prin diverse operaţiuni bancare.

 

 

Foto MagnaNews

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident rutier cu o victimă în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA | Ministerului Educației

Ultimele articole