Polițiștii se vor duce la intervenții pe trotinetă! „E mai ieftin!”

de | 03.10.2022 10:56 | Știri, Eveniment, Național

Autoritățile locale din Piatra-Neamț au luat o nouă decizie cu privire la economia banilor dar și pentru a ajuta poliția locală să ajungă mai repede la cazuri, este vorba despre trotinete electrice. Pe acestea va patrula, de acum, Poliția Locală din Piatra Neamț! Aceștia spun că trotinetele sunt mult mai ieftine decât mașinile, conform Digi24.

Astfel, Poliția Locală din Piatra-Neamț a semnat un contract cu o firmă care închiriază trotinete în oraș.

O să ajute pe viitor timpul de reacție la eventualele sesizări din partea cetățenilor sau eventual alte situații care implică intervenția polițiștilor locali în acele zone”, spune Eugen Pancu, director la Poliția Locală Piatra Neamț.

Avem instalată pe telefonul mobil personal o aplicație a celor de la firma cu trotinetele și scanăm codul QR și ne deplasăm după deblocarea trotinetei”, precizează Adrian Ratana, polițist local.

Până acum nu am mers niciodată, astăzi fiind prima dată când merg cu ea. M-am obișnuit, mi se pare ușor de condus și este un ajutor pentru noi, mai ales pentru a ne deplasa la sesizări”, informează Constantin Apopei, polțist local.

Andrei Carabelea, primarul din Piatra-Neamț: „Patru polițiști locali vor utiliza în fiecare zi trotineta fiind o experiență de tipul unui proiect pilot pe care vrem să îl extindem în ideea optimizării costurilor activității poliției locale.”, spune Andrei Carabelea, primarul din Piatra-Neamț.

La momentul actual, sunt doar 4 trotinete disponibile pentru polițiști, dar numărul lor va crește.

 

 

Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) NEWS! Dani Mocanu i-a oferit victimei 600 de mii de euro pentru a-și retrage acuzațiile!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole