A ajuns cu fiul la medic din cauza portocalelor

de | 09.10.2022 08:30 | Știri, După subiect, Lifestyle

Întâmplare ieșită din comun, după ce o femeie a ajuns cu băiețelul ei la medic, deoarece devenise galben, din cauza că mâncase prea multe portocale.

Cazul a avut loc în UK, acolo unde femeia, Charlotte Travers, în vârstă de 32 de ani, s-a speriat extrem de tare când a observat că pielea fiului ei de 6 ani, Thomas, a început să capete o nuanță neobișnuită de galben.

Mama băiatului a presupus că acesta ar putea suferi de insuficiență hepatică.

Însă, analizele au scos la iveală cu totul altceva. Pielea băiețelului devenise galbenă din cauză că mâncase extrem de multe portocale și mikane, fructe asemănătoare mandarinelor, conform Metro.

A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge”, a spus mama copilului.

copil galben 2 - A ajuns cu fiul la medic din cauza portocalelor

În urma analizelor, s-a descoperit că micuțul avea valori foarte mari de beta-caroten, vitamină ce se află în alimente de culoare portocalie. Ulterior, femeia a informat medicul despre faptul că fiul ei consumă foarte multe portocale, iar acesta i-a transmis că acest lucru ar putea afecta schimbarea pielii.

Potrivit medicilor, consumul în exces de alimente care conțin beta-caroten, precum morcovi, cartofi dulci, portocale, pot provoca îngălbenirea pielii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ciuperci uriașe descoperite la 70 de km de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole