Carnea de porc se scumpește de la o zi la alta

de | 22.03.2022 10:01 | Eveniment, Național, Pitești

Carnea de porc, iubită de toți românii pare ca se transformă ușor dar sigur într-o friptură de lux.

Pesta porcină africană ne-a făcut să devenim dependenți de carnea de import iar Institutul Național de Statistică ne transmite că nu doar carnea s-a scumpit ci și importul acesteia.

De exemplu, în abatoare, un porc costă cu 30% mai mult față de luna trecută, mușchiul de porc a ajuns să coste 30 de lei per kilogram iar cotletul 25 de lei per kilogram în magazine.

Este posibil ca prețurile să tot crească la carnea de porc de import, deoarece prețul se schimbă în funcție de prețul petrolului. Mărfurile transportate suferă costuri suplimentare în plus, astfel la că pe rafturile magazinelor prețurile se schimbă de la o zi la alta.

Dacă vă gândiți să fugiți către porcii crescuți de țărani în gospodării, vă dezamăgim, deoarece și aceștia se scumpesc văzând cu ochii din cauza prețului mai mare al furajelor care față de anul trecut, s-a dublat.

Un alt exemplu că prețurile au luat-o în sus este statistica Comisiei de Clasificare a Carcaselor care ne informează că față de luna februarie, prețul este cu 30% mai mare. Porcii care provin de la abatoare și vânduți în viu, au ajuns la începutul lunii să coste 641 de lei.

Din păcate nu doar carnea de porc se scumpește. În luna februarie, prețul mai multor alimente a crescut considerabil comparativ cu anul trecut. Potrivit tot Institutului Național de Statistică, alimentele care s-au scumpit sunt cele de baza precum: cartofii (30,58%), uleiul (26,12%), măliul (19,31%), făina(16,38%), pâinea (13,43%).

Totuși sperăm ca prețurile să nu o mai ia la fugă, căci salariile românilor sunt aceleasi.

Poate primăvara care își face deja simțită prezența ne va aduce legume și fructe românești în piețe, implicit în farfurie, la prețuri de bun simț.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: