Glasul Arhanghelului a adus binecuvântarea Crăciunului asupra plenului CJ Argeș!

de | 19.12.2022 11:10 | Județean, Lifestyle, Știri

  • Regal de colinde la Consiliul Județean!

 

Magia sărbătorilor nu este deplină fără colindețe, fără cântecele ce vestesc Nașterea pruncului Iisus, aducând bucuria mântuirii. Săptămâna trecută, consilierii județeni, alături de conducerea instituției, președintele Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, au primit cu colinda grupul vocal Glasul Arhanghelului, care a impresionat audiența prin momentul instrumental – artistic și vocile lor ce au „invadat” amfiteatrul, interpretând cântece care păstrează nealterată tradiția creștină. Grupul vocal, condus de Ștefania Păcioianu, a avut alături și grupul de colindători al Seminarului Teologic din Curtea de Argeș, coordonat de prof. Valentin Retevoi, preot prof. Ovidiu Dascălu și preot prof. Robert Sorescu.

 

Glasul Arhanghelului

 

La finalul concertului, deși datina este aceea de a oferi merinde colindătorilor, aceștia au avut un cadou simbolic pentru gazda lor. Unul dintre membrii grupului vocal Glasul Arhanghelului  i-a oferit președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, o icoană deosebită ce îl înfățișează pe Mântuitorul Iisus Hristos, după originalul din iconostasul Catedralei Patriarhale. La primirea acesteia, președintele Mînzînă s-a arătat sincer uimit și încântat și a promis că o va așeza în biroul său, chiar sub tricolor.

 

glasul arhanghelului

 

Glasul Arhanghelului a luat fiinţă în 2021, la iniţiativa unei tinere adolescente, Ştefania Păcioianu. Inițial s-a dorit ca acesta să fie un grup vocal al Parohiei Miceşti, care să încânte doar comunitatea locală, obiectivul fiind acela de a îi implica pe copiii din localitate în viaţa bisericii și de a se dezvolta într-un cadru bazat pe principii morale și creștine solide. În scurt timp, grupul s-a extins atrăgând din ce în ce mai mulţi membri. A devenit o prezenţă constantă la slujbele din cadrul Parohiei Miceşti, dar şi la evenimentele importante din viaţa comunităţii locale și județene. Acesta este al doilea an în care Glasul Arhanghelului duce colinda autentică în instituțiile județene, bucurând audiența și oferind un concert care emoționează cu adevărat.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș – Activități cultural-artistice organizate în perioada 19-23 decembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grupului vocal Glasul Arhanghelului

Ultimele articole