Trucuri simple pentru o masă de Crăciun memorabilă!

de | 25.12.2022 09:18 | După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Anul acesta a venit rândul tău să organizezi masa de Crăciun? Atunci hai să citești câteva trucuri simple, dar de efect pentru a da pe spate invitații. Ai nevoie de timp, crenguțe, câteva flori uscate, conuri de brad, panglică, ață, șervețele și lipici.

Masa de Crăciun alături de cei dragi este una special. Și pentru gazdă este cu atât mai important cu cât totul trebuie să fie impecabil și primitor. Poți veni cu un plus de veselie festivă prin câteva trucuri pentru decorul mesei de Crăciun. Dacă ți-au mai rămas câteva globulețe din anii trecuți te poți folosi de ele și le poți pune ca decor pe masă. Important în aranjarea mesei este să-ți lași imaginația liberă și să te bucuri de fiecare moment, pentru că în final contează să-i ai la masă pe cei dragi, cu ei vei face amintiri memorabile și cu ei vei petrece momente unice.

Ramuri uscate sau ghirlandă decorativă

Poți realiza un aranjament din câteva ramuri uscate și vopsite în alb, auriu sau argintiu. Printre ele poți adăuga și câteva flori uscate sau conuri de brad. Leagă aranjamentul cu o panglică roșie sau verde și pune-l într-o vază. Pentru a da un plus de veselie mesei de Crăciun poți confecționa ghirlande decorative. Dacă îți surâde ideea, confecționează una din câteva crenguțe de brad pe care le prinzi cu o sfoară sau panglică. O poți decora fie cu câteva conuri de brad, flori uscate sau panglici colorate, pe care le poți fixa cu lipici.

Lumânări decorative

Dacă vrei să ieși în evidență poți aduce un plus prin lumânări. De preferat sunt cele rotunde, de diferite mărimi, într-o singură culoare și parfumate. Mai ai nevoie de câteva crenguțe de brad, flori uscate sau conuri de brad, o panglică și un lipici. Lipește o crenguță de brad pe lumânare și las-o la uscat. Ulterior leagă sau lipește și un con de brad pe lumânări și fă o fundă. Poți așeza lumânările pe un platou de lemn, de sticlă sau chiar pe un suport special.

Șervete de masă

Fața de masă și șervețelele sunt elementele de bază. Acestea trebuie alese fie într-o culoare uni neutră, fie cu motive asociate Crăciunului. Pentru a intra și mai mult în spiritul sărbătorilor, poți împături șervețelele în forma unor brăduți, sau poți alege șervețele în două-trei culori.

Foto descriptiv. Sursă foto: casoteca.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Primăria Pitești. Expoziție de costume tradiționale de Muscel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole