Lege promulgată! Aceste mașini vor circula cu girofar

de | 04.01.2023 08:33 | După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Știri

Lege promulgată! Aceste mașini vor circula cu girofar

O nouă lege a fost promulgată în România de către președintele Klaus Iohannis, care prevede includerea unor mașini în aceeași categorie cu cele autorizate să folosească girofarurile.

Este vorba despre decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, referitoare la autovehiculele care aparțin serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo.

Prin urmare, acestea vor putea să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

În ultimii 8 ani, salvamontiștii din România au făcut foarte multe demersuri în acest sens, susținând că includerea autovehiculelor Salvamont în categoria celor autoturizate să utilizeze girofaruri reprezintă o necesitate și că este o anomalie existentă în funcționarea Serviciilor Salvamont.

Practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență.

În acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanțe pentru transport pacienți cu caracteristici care să le permită intervenția în teren montan”, a transmis Salvamont România pe Facebook.

Foto descriptiv Tomis News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale disponibile în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole