Iată lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare și antivirale disponibile în România

de | 03.01.2023 19:17 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Astăzi, Ministerul Sănătății, a publicat lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România, potrivit comunicării de pe site.

Ministerul a publicat toate denumirile sub care sunt comercializate ibuprofenul, paracetamolul și oseltamivirum (medicamentul pentru gripă). Totodată, dintre toate medicamentele cuprinse în listă, se menționează doar pentru Panadol baby suspensie orală ”discontinuitate temporară din motive de fabricație”.

Vă reamintim că în perioada 19 – 25 decembrie au fost raportate la nivel naţional 140.688 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii, a informat joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 38.322 de cazuri.

Aici lista pentru IBUPROFEN

Aici lista pentru PARACETAMOL

Aici lista pentru OSELTAMIVIRUM

Foto descriptiv. Sursă foto: Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primii copii născuți în 2023 la maternitatea Spitalului Județean Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății

Ultimele articole