O copilă de 16 ani și-a dat în judecată părinții pentru că nu o lăsau să aibă o relație cu un băiat rom

de | 26.01.2023 08:45 | Eveniment, Național, Știri

O minoră de numai 16 ani, din județul Harghita, a decis să își dea părinții în judecată după ce nu au lăsat-o să aibă o relație cu băiatul dorit. De asemenea, ea le-a cerut judecătorilor să îi fie recunoscută capacitatea deplină de exerciţiu și să fie scoasă de sub tutela părinților, potrivit impact.ro.

Astfel, conform sursei citate, fata a susținut că „s-a văzut nevoită” să solicite recunoașterea anticipată a capacității sale de exercițiu pentru că „în ultima perioada s-au înrăutăţit relaţiile lor de familie şi nu mai poate suporta acţiunile părinţilor, chiar dacă a încercat să vorbească cu ei de nenumărate ori”.

Adolescenta a venit cu acuzații grave susținând că este bătută chiar din copilărie și că nu poate ieși din casă. Fata a povestit cum este încuiată, fără chei suplimentare, atunci când părinții ei părăsesc domiciliul și nu poate scăpa în cazul în care se întâmplă ceva.

Mai mult de atât, fata a povestit că a terminat clasa a VIII-a şi că dorește să continue sstudiile liceale, însă nu este lăsată de părinți.

Părinții au susținut că fata a lipsit de acasă în ultima perioadă deoarece a cunoscut un băiat de etnie romă și că ar vrea ca fata să își continue studiile, însă aceasta a avut 177 de absențe nemotivate și mediile neîncheiate pe primul semestru.

 

Foto descriptiv.

Foto Gazeta de SUd

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O casă a luat foc în Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Exerciţiu | Harghita | Mioveni