(Video) Imagini cu salvatorii români care scot un bărbat de sub dărâmături, în Turcia

de | 08.02.2023 17:34 | Știri, Eveniment, Național

România a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei și a trimis salvatori din cadru IGSU, în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

 

salvatori romani in Turcia salvatori romani in Turcia

 

Reprezentanții IGSU au anunțat faptul că, pe parcusul nopții, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o zonă de intervenție în partea de Nord-Vest a orașului Antakya, iar în urma acțiunilor de căutare desfășurate a fost identificat un bărbat, de aproximativ 40 ani. Acesta avea un membru inferior prins sub o grindă de beton.

 

 

Victima a fost recuperată în viață iar în locația aceea au mai fost identificate și alte două persoane decedate.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin”, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

cutremur Turcia

De precizat faptul că astăzi. 8 februarie, Comitetului Național pentru Situații de Urgență a anunțat suplimentarea ajutorului de asistență internațională pentru Turcia.

Acest ajutor constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe IGSU.

 

Foto / Video: Facebook IGSU

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole