Ana-Florina Dumitrescu: Învățând unii de la alții, putem asigura fiecărei femei și fete oportunitățile necesare pentru a reuși

de | 07.03.2023 18:00 | Din ediția tipărită, Lifestyle

Delicatețea sa ascunde o fire de luptător și o determinare rar întâlnită. Ana-Florina Dumitrescu este un deschizător de drumuri pentru părinții care au copii cu nevoi speciale, așa cum este și ea. Nevoia de a-și sprijini băiatul diagnosticat cu autism a determinat-o să creeze ATSA Argeș, o asociaţie cu personalitate juridică, de drept privat, organizație neguvernamentală, non-profit şi apolitică, pe care o reprezintă în calitate de președinte. Asociația oferă terapii gratuite copiilor cu afecțiuni din spectrul autist, fiind un real sprijin pentru familiile aflate în această situație. O noutate pe care Ana-Florina Dumitrescu a adus-o, născută tot din necesitate, au fost materialele educaționale adaptate pentru copiii cu CES din învățământul de masă, caiete de lucru concepute alături de profesioniști în domeniu. Eforturile sale pe această direcție nu se opresc aici. În paralel, își susține și cariera profesională, Ana-Florina Dumitrescu fiind și consilier juridic în cadrul Primăriei Municipiului Pitești, cu o experiență de peste două decenii în sectorul public.

Niciodată nu ştii cât eşti de puternic, decât atunci când să fii puternic este singura soluţie.”, este motto-ul său.

Este de părere că încă există prejudecăți legate de abilitățile profesionale ale femeilor.

Cred că oamenii, în general, pun la îndoială capacitatea de om de business atunci când ești femeie, atât în domeniul economic, cât și social. Trebuie să demonstrăm totul, de la credibilitate, la abilitatea de a face performanță. Succesul depinde și de calitățile emoționale sau personale pe care oamenii le asociază cu activitatea socială.

Ana Dumitrescu

Determinare, hotărâre, atitudine proactivă, cu viziune și strategii, acestea ar fi calitățile pe care o femeie trebuie să le aibă ca să își croiască un drum către împlinirea profesională, ne spune Ana-Florina Dumitrescu.

Inspirația în dezvoltarea personală i-a venit de la femeile din jurul său, la fel de bătăioase și hotărâte să obțină ceea ce și-au propus.

Am avut norocul să întâlnesc mame excepționale, în primul rând, și apoi femei de afaceri extraordinare, care mi-au servit drept model și de la care, de-a lungul timpului, am învățat multe lucruri, inclusiv să fiu un om mai bun. Ca funcționar public, pot spune că, de-a lungul anilor, noi, femeile, am învățat multe, servindu-ne una alteia drept exemplu.”, mai adaugă aceasta.

Deși am evoluat enorm și femeile și-au dovedit, în multe rânduri, că pot excela în domenii dominate de bărbați, egalitatea de gen încă nu se aplică în opinia domniei-sale.

Egalitatea de gen este atunci când femeile și bărbații au aceleași drepturi, responsabilități și oportunități. Sunt multe de făcut, dar, învățând unii de la alții, putem asigura fiecărei femei și fete oportunitățile necesare pentru a reuși. Egalitatea de gen este vitală în eforturile noastre de a avea o lume mai sigură, mai prosperă, mai stabilă.”, consideră Ana-Florina Dumitrescu.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: Echilibrul de gen este testul maturităţii noastre ca stat cu valori europene şi democratice!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ana-Florina Dumitrescu | Pitești

Ultimele articole