Alertă alimentară! Substanțe cancerigene găsite în alimente
O nouă alertă alimentară a fost emisă de Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), potrivit unui aviz făcut public la finalul lunii trecute. EFSA trage un semnal de alarmă privind prezența nitromazinelor în alimente.
Conform unei evaluări, care a fost efectuată la cererea Comisiei Europene, 10 nitrozamine prezente în alimente sunt cancerigene și genotoxice, pentru că pot influența deteriorarea ADN-ului.
Evaluarea noastră concluzionează că, pentru toate grupele de vârstă ale populației UE, nivelul de expunere la nitrozaminele din alimente este un motiv de îngrijorare pentru sănătate”, a spus Dieter Schrenk, președintele Grupului EFSA, potivit Agrifood.
Potrivit Dcnews.ro, nitrozaminele sunt compuși chimici cu o toxicitate slabă sau medie, dar care au potențial cancerigen extrem de ridicat. Cel mai important contributor la expunerea la nitrozamine vine din produsele din carne.
Consumatorii se pot proteja încercând să aibă o dietă cu o mare varietate de alimente neprocesate.
Foto descriptiv Bzi
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Monica Odagiu a lovit mortal un bărbat de 35 de ani: „S-a aruncat în fața mașinii”