Nu vă panicați! Mobilizare majoră de forțe în Bradu

de | 25.04.2023 09:07 | Știri, După locație, După subiect, Județean

Nu vă panicați! Mobilizare majoră de forțe în Bradu

Atenție, argeșeni! Astăzi, începând cu ora 10:00, mai multe echipaje de urgență care aparțin ISU Argeș și nu numai, s-au aflat în localitatea Bradu.
A fost o intervenție majoră de forțe, însă, din fericire vorbim de un exercițiu desfășurat de salvatori. Prin urmare, autoritățile vă sfătuiesc să nu vă panicați.

În cadrul acestei activități au avut loc două situații pentru a se verifica dinamica situațiilor tactice, dar și testarea modului de intervenție și de comunicare între participanții la acest exercițiu.

Exercițiul a început  cu o simulare a unui incendiu de vegetație, în urma căruia o cantitate mare de fum a fost degajat și a afectat traficul pe strada Drumul 23. Din cauza fumului s-a produs un accident rutier între un microbuz și un ansamblu de transport GPL cu victime multiple.

În urma acestui incident s-a activat Planul Roșu la nivelul județului și suplimentarea intervenției cu forțele și mijloacele necesare.

Acest exercițiu a fost  urmat de descoperirea unui proiectil în zona de manifestare a incendiului și o sesizare de atentat cu bombă, într-o parcare din incinta unui centru comercial aflat în apropiere.

Activitățile de acest gen sunt esențiale pentru a eficientiza modul de acțiune, dar și de comunicare în cazul unor situații reale.” susțin reprezentanții ISU Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole