Dacia produce de două ori mai multe mașini în Africa decât în Mioveni!

de | 15.06.2023 21:18 | Economic, Județean, Pitești, Știri

Marca naționala Dacia Automobile Mioveni produce mai multe mașini în Africa decât în Mioveni, cu o mare parte a producție în Maroc, conform autolast.ro.

Totuși, potrivit sursei citate, lansarea oficiala a lui Logan in 2004 a fost realizata în Maroc, țara predestinată pentru proiecțiile de dezvoltare al mărcii Dacia peste doua decenii.

În prezent, în 2023, Dacia produce best-sellerul Sandero exclusiv în una dintre cele doua uzine din Maroc ( Casablanca si Tanger).

La Pitesti de pe banda de producție mai ies doar Duster /Logan si intr-un numar mic gama MPV Jogger, volumul cel mare fiind realizat in Africa cu Sandero si alte versiuni.

În anul 2022, uzinele Dacia din Tanger și Casablanca au fost produse in total, 350.018 unități în 2022, unde uzina din Tanger a produs 255.494 de mașini, în timp ce la fabrica din Casablanca au fost asamblate 94.524 de automobile, conform sursei citate.

 

sursă foto 7est.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Investitori japonezi la Curtea de Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dacia | Mioveni