anchetaonline.ro

A doua zi de război în Ucraina. Rușii au intrat în Kiev

de | 25.02.2022 12:47 | Național

De mai bine de 24 de ore, Europa este zguduită de un război declanșat chiar la granițele României, după ce trupele rusești au atacat Ucraina.

Potrivit celui mai nou bilanț, prezentat joi noaptea de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, 137 de ucraineni au murit și 316 sunt răniți. Totodată, președintele a semnat un decret privind mobilizarea populației. Astfel, bărbații care cu vârsta cuprinsă între 18 ani și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Tot joi seara, Kremlinul a făcut primul anunț, venit din partea Ministerului rus al Apărării care a specificat că forțele terestre au intrat în Ucraina prin Crimeea, potrivit oficialilor de la Moscova.

CNN relatează că Rusia a lansat rachete către mai multe ținte din Kiev și din împrejurimi, însă este prea devreme deocamdată pentru o evaluare a pagubelor provocate. Ceea ce se știe cert însă, în acest moment, este că ucrainenii au pierdut controlul centralei nucleare de la Cernobîl, în nordul țării, informație confirmată de oficialii de la Kiev.

Zelenski a mai anunțat că grupuri de sabotori ruși au pătruns în capitala Kiev.

„Conform informațiilor noastre, inamicul m-a pus pe listă ca fiind ținta numărul unu, iar familia mea – ținta numărul doi. Ei vor să distrugă țara din punct de vedere politic, eliminându-l pe șeful statului”, a mai transmis Zelenski.

Președintele a lansat un nou apel către liderii occidentali: „Astăzi, am auzit cu toții că Moscova vrea poate o discuție până la urmă. Vrea să vorbească despre statutul neutru al Ucrainei. Le spun tuturor partenerilor țării noastre: chiar acum se decide soarta statului nostru. Și îi întreb: sunteți cu noi? Ei răspund că sunt. Dar ei nu sunt pregătiți să ne primească în Alianță”.

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: