anchetaonline.ro

Poliţia Argeş trage un semnal de alarmă: Moneda rusească – un joc periculos devenit popular în şcoli

de | 24.02.2022 21:36 | Eveniment

Poliţia Argeş trage un semnal de alarmă:

Moneda rusească – un joc periculos devenit popular în şcoli. Copiii se laudă pe tik-tok cu rănile provocate!

 

Săptămâna trecută, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Argeş au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean o informare prin care atrag atenţia asupra unui nou joc periculos devenit tot mai popular printre elevi. Reţeaua Tik-Tok s-a umplut în ultima perioadă cu filmuleţe în care elevi de diferite vârste se laudă cu rănile pe care le-au căpătat în urma practicării acestui joc de-a dreptul stupid, intitulat „Moneda rusească”.

 

Cum se joacă „Moneda rusească”

În imaginile care circulă pe Tik-Tok, se observă cum grupuri de copii se adună în jurul unei mese şi încep să învârtă, pe rând, o monedă, scopul fiind menţinerea rotaţiei cât mai mult timp. Cine nu reuşeşte să ţină moneda în mişcare este pedepsit de către ceilalţi jucători prin lovirea degetor cu moneda respectivă. Aţi crede că o monedă atât de mică nu poate cauza cine ştie ce răni, însă imaginile cu mâinile însângerate ale unor copii care au pierdut la acest joc sunt de-a dreptul şocante! Mai mult, cu toate că pare un joc inofensiv, medicii avertizează că rănile sunt foarte dureroase și pot deveni periculoase, deoarece infecția poate ajunge la os.Tocmai de aceea poliţiştii au luat legătura cu IȘJ Argeş, în vederea unei campanii în rândul profesorilor şi al părinţilor, de conştientizare a noului fenomen, pentru a se lua măsuri care să limiteze practicarea acestui aşa-zis joc. De asemenea, având în vedere tot mai desele tentaţii online care se lasă cu provocări periculoase pentru copii, poliţiştii recomandă organizarea de activităţi de consiliere a elevilor, în cadrul cărora aceştia să înveţe să facă diferenţa între un joc normal şi unul care le poate pune viaţa în pericol.

 

Citește articolele pe același subiecte: ISJ Arges | Politia Arges
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: