A fost aprobat primul vaccin împotriva variolei maimuţei!

de | 25.07.2022 19:48 | Știri, Eveniment

În cursul zilei de azi, 25 iulie, a fost aprobat vaccinul Imvanex de către Comisia Europeană a aprobat. Acesta este produs de grupul farmaceutic Bavarian Nordic, iar CE a aprobat extinderea acestui vaccin în lupta împotriva răspândirii bolii.

Astfel, Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi-a dat acordul, în cursul zilei de vineri.

Această decizie a fost luată după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, în cursul zilei de sâmbătă, că s-a atins mai înalt nivel de alertă a cazurilor de variola maimuţei.

Astfel acest vaccin este singurul care a fost aprobat pentru prevenirea bolii, în Statele Unite și Canada. El a fost până în acest moment în Europa, doar pentru tratarea variolei.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor țări din UE în timpul actualului focar de variolă a maimuței. Această aprobare este doar în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia, a transmis Bavarian Nordic într-un comunicat.

Astfel, dezvoltarea Imvanex s-a finalizat prin investițiile guvernului SUA din ultimii 20 de ani , a adăugat compania.

 

 

Aleph News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină rasturnată după un accident în Găvana!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană | SUA