A fost prelungită perioada de recenzare cu încă o săptămână

de | 22.07.2022 08:04 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Institutul Naţional de Statistică a hotărât să prelungească perioada necesară pentru desfășurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor cu încă o săptămână.

Astfel, datele vor fi strânse până la data de 31 iulie 2022.

Decizia se aplică în localitățile unde există grad scăzut de recenzare, deoarece este posibil ca „până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.”

Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie şi va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât şi prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfăşurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.”, precizează INS.

Amintim că recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 și este obligatorie.

Cei care nu au reușit să se autorecenzeze sau nu au fost recenzați până acum, sunt rugați să stabilească o întâlnire cu un recenzor din teren, până pe 30 iulie, pentru a completa chestionarul pentru recensământ.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ironia sorţii: Zeus SA are contract de 1 milion de euro cu Penitenciarul Mioveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: