anchetaonline.ro

Ironia sorţii: Zeus SA are contract de 1 milion de euro cu Penitenciarul Mioveni

de | 22.07.2022 08:30 | Mioveni, Administrație

În data de 8 iulie, conducerea Penitenciarului Mioveni a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a centralei termice şi a reţelei de distribuţie a încălzirii în centrul de detenţie de maximă siguranţă. Câştigătoare a licitaţiei de peste 1 milion de euro (mai exact 4.983.396,99 lei fără TVA), care a fost de altfel şi unicul ofertant, este o asociere formată din Delta Termo Construct, firmă controlată de Donel Văsîi, şi Zeus SA, societate aflată în portofoliul omului de afaceri Grigore Dobre.

Cele două firme vor moderniza punctul termic care deserveşte întregul penitenciar, prin înlocuirea tuturor echipamentelor şi montarea a două cazane pentru producere abur şi patru cazane pentru producerea agentului termic, şi vor realiza practic o nouă reţea de distribuţie, pe un alt traseu decât cel existent.

Zeus a fost şi singurul ofertant pentru viitorul sediu DNA Piteşti

Penitenciarul Mioveni a fost locul unde omul de afaceri Grigore Dobre a fost încarcerat iniţial în dosarul „Şcolilor”, imediat după condamnarea din 5 februarie 2015, şi unde a stat câteva luni, până la finalul aceluiaşi an. Zeus SA a fost, recent, şi singura firmă care a depus ofertă pentru construirea viitorului sediu al DNA Piteşti, din zona Podul Viilor. La începutul lunii mai, licitaţia a fost însă anulată, pe motiv că „au fost depuse numai oferte inacceptabile sau neconforme”.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LA LOC COMANDA! MedLife cumpără Muntenia Hospital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA | Grigore Dobre | Mioveni | Penitenciarul Mioveni