99 de lei/noapte/persoană – tarif de cazare la Mamaia! A început „Litoralul pentru toți”!

de | 07.09.2023 09:00 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Național

  • Cât costă un sejur la malul mării în luna septembrie

Deși vara s-a încheiat calendaristic, turiștii sunt încă în căutarea ofertelor pentru a petrece un sejur pe litoral. În perioada 1-30 septembrie se desfășoară programul „Litoralul pentru toți”, când tarifele scad vertiginos și cu până la 70% comparativ cu vârful de sezon, iar cum vremea este încă prielnică pentru o vacanță la malul mării, doritorii profită de ofertele hotelurilor și ale pensiunilor care aderă la acest program.

De „Litoralul pentru toți” pot beneficia toți turiștii care caută un sejur la un preț accesibil. Câteva zeci de hoteluri de pe litoralul românesc sunt înscrise, iar ofertele sunt pentru 5-6 nopți de cazare, cu sau fără mic dejun. Cei care aleg această perioadă sunt în general familii fără copii, care nu sunt condiționate de începerea noului an școlar, persoane mai în vârstă sau, pur și simplu, turiști care vor să beneficieze de tarifele reduse. Potrivit reprezentanților unei agenții de turism din Pitești, gradul de ocupare este destul de ridicat, iar rezervările s-au făcut și cu câteva luni înainte. Cel mai mare impediment pentru un sejur la mare în luna septembrie este vremea, care se poate schimba în orice moment.

Pentru a vedea aplicat cât ar costa o vacanță cu „Litoralul pentru toți”, redactorii „Anchetaˮ au mers la o agenție de turism piteșteană și au solicitat oferte începând cu 8 septembrie, pentru 6 nopți de cazare, o cameră dublă pentru două persoane.

În stațiunea Mamaia, una dintre cele mai căutate, cea mai avantajoasă ofertă la un hotel de trei stele este de 590 de lei, fără mic dejun  (98 de lei/noapte pentru două persoane). Prețurile urcă la tarife de 720 de lei pentru un sejur de 6 nopți fără mic dejun la un hotel de trei stele (120 de lei/noapte) și 930 de lei pentru o vacanță în aceleași condiții. Pentru hoteluri de trei stele, un sejur cu mic dejun costă 1.630 (271 de lei/ noapte / cameră) sau 1.700 de lei.

Pentru Eforie Nord, o altă stațiune căutată de turiști, prețurile pentru 6 nopți de cazare, fără masă, la un hotel de trei stele, tarifele încep de la 648 de lei/cameră dublă (108 lei/noapte), crescând la 770 de lei (128 de lei/ noapte/cameră dublă). La un hotel de 2 stele, fără masă, prețul este de 705 lei (117 lei/noapte/cameră).

În stațiunea Neptun, al cărei renume rămâne încă printre turiști, la un hotel de 3 stele fără masă, prețurile încep de la 739 de lei (123 de lei/noapte/cameră dublă), iar cu mic dejun tarifele pleacă 1.200 de lei (200 de lei/ noapte/cameră dublă).

În Saturn, stațiune aflată în plină dezvoltare, un hotel de 2 stele, fără mic dejun are tariful de 600 de lei (100 de lei/noapte/cameră dublă), iar un hotel de trei stele, fără mic dejun costă 755 de lei (125 de lei/noapte/cameră dublă).

Și la a doua agenție de turism vizitată, prețurile sunt asemănătoare.

Pentru un sejur la Mamaia de 6 nopți, fără mic dejun, la un hotel de trei stele, prețurile debutează de la 594 de lei (99 de lei/noapte/cameră dublă), continuând cu 720 de lei (120 de lei/noapte/cameră dublă) și 930 de lei (155 de lei/noapte/cameră dublă). Pentru o vacanță cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele, tarifele încep de la 1.110 lei (185 de lei/noapte/cameră dublă).

Tot 594 de lei costă și cel mai avantajos sejur la un hotel de trei stele din Eforie Nord, fără masă, tarifele urcând la 648 de lei, 705 lei, 773 de lei sau 1.075 de lei.

51 de hoteluri pun la dispoziţie aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte

În luna septembrie încep ofertele de tip social, cea mai renumită fiind «Litoralul pentru toți». Astfel, în fiecare debut (luna iunie) și final (luna septembrie) de sezon estival, peste 50 de hoteluri de pe litoralul românesc (de categoriile 2 stele, 3 stele și 4 stele) oferă turiștilor servicii de cazare și masă, la prețuri avantajoase.

Oferta se adresează tuturor categoriilor de turiști, indiferent de vârstă sau venituri. Această inițiativă s-a dovedit a fi un succes, iar acest lucru este demonstrat de faptul că programul «Litoralul pentru toți» a depășit deja  40 de ediții.

Și în acest an se constată o cerere ridicată pentru o astfel de vacanță, mulți turiști alegând luna septembrie datorită prețurilor care sunt considerabil mai mici ca în vârful de sezon, dar și datorită lipsei aglomerației și a temperaturilor ridicate. Din aceleași motive, pentru acest program există solicitări de la turiștii care sunt deja la a doua vacanță pe litoral. Agențiile de turism își doresc ca tot mai multe hoteluri să adere la acest program sau, de ce nu, să propună propriile oferte inspirate de acesta”, a declarat, pentru publicația „Anchetaˮ, Horia Argintaru, reprezentantul unei agenții de turism din Pitești.

„Programul «Litoralul pentru toţi», ajuns la ediţia cu numărul 42, se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023 şi se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extrasezon.

Până în prezent s-au înscris în program 51 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte. Reprezentanţii FPTR estimează că peste 100 de unităţi vor intra în acest program, astfel încât peste 40.000 de turişti ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral în luna septembrie. Locurile vor fi vândute direct de hoteluri, dar şi prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor”, transmite Federația Patronatelor din Turismul Românesc într-un comunicat.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: