A început perioada de recensământ în Pitești!

de | 06.06.2022 18:45 | Știri, Administrație, Pitești

Perioada de autorecenzare a fost încheiată în data de 27 mai 2022, iar până astăzi, 6 iunie, au fost planificate sincronizarea etapizată a tabletelor de recenzori, pentru evitarea unui blocaj al sistemului.
De astăzi și până în data de 17 iulie 2022, se va desfășura etapa de recenzare pe teren. Pentru colectarea datelor va fi nevoie de un interviu fizic.

Categoriile de persoane vizate

Etapa de teren se va realiza prin deplasarea recenzorilor la reședința indivizilor din cadrul populației care, până în acest moment, nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Persoanele vizitate vor fi și cele care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. De altfe, se vor colecta date de la întreaga populație care la momentul de referință al recensământului erau înregistrați cu reședința obișnuită în Pitești (locuiau în Pitești pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Momentul de referință al recensământului este în data de 1 decembrie 2021 la ora 00:00, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația pentru acel moment.

Pentru municipiul Pitești sunt 133 de recenzori în teren. Aceștia sunt identificați în baza legitimației emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor prin unitatea administrativ-teritorială, conform modelului publicat ca anexă la HG nr.1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021. De asemenea, şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare. Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 și este obligatorie.

Pentru refuz, se riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru împiedicarea accesului în complexuri sau ansambluri rezidențiale vor fi emise amenzi între 1.500 și 5.000 lei.
Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.recensamantromania.ro .

Sursa Foto radiorenasterea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștiul ocupă locul 2 într-un top al transparenței bugetelor publice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole