Piteștiul ocupă locul 2 într-un top al transparenței bugetelor publice

de | 06.06.2022 16:02 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Exemplu pozitiv oferit de municipiul Pitești în ceea ce privește transparența bugetelor publice. Piteștiul ocupă locul doi în urma unei analize care a fost realizată de ONG-ul Funky Citizens.

109 municipii din România au fost luate la „puricat”, de către specialiști, în ceea ce privește procesul de elaborare și aprobare a bugetelor locale. Analiza Funky Citizens a clasat municipiul Pitești pe locul al doilea, în urma punctajului, după Sectorul 6 București, alături de Brașov, Deva, Alexandria, Hunedoara.

Prin urmare, Piteștiul a reușit să eclipseze municipii de top din România, în ceea ce privește adoptarea hotărârilor care să facă bugetele mai deschise (formatul de publicare, bugetele pentru cetățeni sau dezbaterile publice organizate).

Primăria Sector 6 a reușit să obțină 9/10, însă spre deosebire de anul precedent deja avem o îmbunătățire semnificativă – dacă în 2021 doar Timișoara avea 8/10 puncte, în 2022 avem cinci municipalități care au obținut acest punctaj: Alexandria, Brașov, Deva, Hunedoara, Pitești”, arată studiul ONG-ului.

Studiul este realizat o dată la doi ani, Funky Citizens fiind partenerul de cercetare pentru România.

În ceea ce privește rezultatele privind transparența bugetară, la nivel național, în anul 2021, România se afla pe 29 din cele 120 țări măsurate cu un scor de 63/100, în scădere față de 2019, când măsura 64/100.

Foto: Pinterest

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă alimentară la Lidl! Aduceți înapoi acest produs

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Funky Citizens | Pitești