A învins Poliția cu filmările pe camera mașinii ei! Șoferiță cu tupeu!

de | 07.04.2022 07:30 | Eveniment, Lifestyle, Național, Știri

Ce înseamnă o mașină cu dotări bune, mai ales când vine vorba de o cameră video în momentul potrivit, la locul potrivit!

Camerele de la bord au salvat-o pe o șoferițo din București după ce a fost acuzată că nu a acordat prioritate unui pieton și a fost lăsată de oamenii legii fără permis de conducere pentru o lună de zile. Bașca 580 lei amendă impusă spre plată!

Femeia nu a împărtășit același punct de vedere cu polițiștii care au sancționat-o alegând să meargă în instanță și să conteste procesul verbal de contravenție.  Partea neobișnuită este că a și obținut anularea acestuia de către judecători, după ce magistrații i-au admis ca probe imaginile surpinse de camera de bord a mașinii pe care o conducea.

Femeia fusese sancționată și lăsată pieton pentru neacordare de prioritate în urmă cu 5 luni, pe 29 octombrie 2021 când oamenii legii au acuzat-o că nu a băgat în seamă niște pietoni aflați în traversare, pe trecerea de marcaj, pe sensul ei de mers. Din nefericire pentru polițiști, constatarea a fost doar… ochiometrică, neavând probe materiale (filmări) care să susțină acuzațiile aduse șoferiței.

Judecătorii s-au luat după cameră, nu după polițist

Contravenţia reţinută în sarcina petentei, a fost constată în mod direct de către poliţist, nefiind înregistrată pe suport magnetic, fiind suficient pentru a da naştere unei prezumţii simple în sensul că situaţia de fapt şi împrejurările reţinute corespund realităţii”, a arătat Poliția Capitalei în proces.

Acesta s-a derulat la Judecătoria Sectorului 4 București, iar femeia a constrazis total constatările celor de la Rutieră susținând că circula pe banda a treia, în vecinătatea liniei de tramvai și că niciun pieton nu se afla angajat în traversare, la momentul respectiv. Situaţia a fost înregistrată de camera video aflată la bordul maşinii, a mai arătat șoferița care a convins instanța să accepte respectivele filmări ca probă în judecarea litigiului ei cu Poliția Rutieră.

Ceea ce judecătorii au și făcut! Constatând că imaginile surprinse de camera de bord contrazic constatările polițistului și dau dreptate femeii, Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea șoferiței și a anulat procesul-verbal de contravenție.

În cauza de faţă, din probatoriul administrat, respectiv din înregistrarea video, efectuată la data de 29.10.2021 rezultă că pietonul nu se afla pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă, astfel cum prevede textul legal citat, astfel că, nu este îndeplinită condiţia impusă de norma legală, respectiv angajarea pietonului în traversarea drumului public pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă.

Prin urmare, faţă de situaţia de fapt astfel cum rezultă din probele administrate în cauză instanţa apreciază că nu este întrunit unul dintre elementele constitutive ale faptei contravenţionale, în lipsa căruia fapta reţinută în sarcina petentei nu poate fi considerată contravenţie”, se arată în sentința care nu este, însă, definitivă.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole