A murit Papa Benedict al XVI-lea

de | 31.12.2022 15:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Veste tristă în ultima zi din 2022! Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani, conform unui anunț al Vaticanului.

Funerariile vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Trupul neînsuflețit al fostului Papă va fi depus de luuni la Bazilia Sfântul Petru.

Benedict al XVI-lea, de origine germană, a fost ales papă în anul 2005, la vârsta de 78 de ani, însă a avut un pontificat scurt, care a durat 8 ani. El și-a dat demisia în anul 2013, spunând că este prea bătrân pentru a face față îndatoririlor. Cardinalul a fost primul papă care s-a retras din funcție în ultimii 600 de ani.

Benedict al XVI-lea i-a succedat cunoscului Papă Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat în fruntea bisericii catolice vremede 27 de ani. Succesorul său este Papa Francisc.

Foto Vatican News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Autostrada Sibiu-Pitești. S-a suplimentat suma pentru exproprieri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole