Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

de | 31.12.2022 16:30 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Lifestyle, Național

Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Ne apropiem de finalul anului 2022, urmând să pășim cu optimism în 2023. Pentru mulți, ultima zi din an are o mare însemnătate, reflectând la momentele importante din ultimele 12 luni și înconjurându-se de persoane dragi.

Totodată, este ziua în care se respectă anumite tradiții și obiceiuri, menite să ajute persoanele superstițioase să aibă noroc, bani și fericire în anul ce urmează.

Tinute de REVELION - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Realitatea.md

În fiecare țară există tradiții de care oamenii țin seama, unele dintre acestea fiind bizare și greu de înțeles de alte popoare. De exemplu, bătăia cu pumnii, pâinea lovită de pereți ori oamenii care dorm în cimitir în noaptea dintre ani, reprezintă doar câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri întâlnite în lume.

Iată care sunt cele mai bizare tradiții pe care oamenii le respectă în noaptea dintre ani!

Peru- pentru a păși în Noul An cu problemele rezolvate și pentru a o lua de la zero, oamenii din anumite zone din Peru obișnuiesc să se bată cu pumnii pentru a trece peste neînțelegeri. În acest fel, cei care respectă tradiția consideră că se eliberează și lasă în urmă ghinionul.

Venezuela și Columbia au o tradiție comună de Revelion. Dacă petreci noaptea dintre ani în una din aceste țări, este foarte posibil să vezi oameni mergând pe străzi cu valizele la ei. Locuitorii țin seama de acest obicei pentru a avea un an plin de călătorii și noroc.

femeie valiza - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Digi 24

Danemarca- o altă tradiție bizară este întâlnită în Danemarca, acolo unde locuitorii obișnuiesc să spargă farfurii pentru a alunga problemele și ghinionul din vechiul an și pentru a începe o nouă etapă. Însă, farfuriile nu sunt sparte oriunde, ci la ușile prietenilor, pentru a le arăta, în acest mod, afecțiunea și pentru a le ura noroc în Noul An. Cu cât o persoană are mai multe farfurii sparte la ușă, cu atât este mai norocoasă, potrivit tradiției. De asemenea, se spune că această practică ajută la consolidarea relațiilor de prietenie.

Traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume 2 - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Ciao.ro

Filipine- pentru a atrage norocul și bogăția, filipinezii fac în așa fel încât totul să fie rotund în noaptea de Revelion, tradiție care duce cu gândul la monede. Astfel, la intrarea în Noul An, totul trebuie să fie rotund, începând de la alimente până la haine.

Obiceiuri de Anul Nou 2 696x463 1 - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Destepti.ro

Irlanda- și aici întâlnim o tradiție cel puțin ciudată. Se spune că pentru a alunga spiritele rele și pentru a avea un an formidabil, locuitorii trebuie neapărat să lovească pâinea de pereți.

Chile- într-un top al celor mai bizare tradiții respectate în noaptea dintre ani, probabil Chile ar fi printre locurile fruntașe. Locuitorii din această zonă a lumii petrec noaptea la cimitir, dormind în compania celor decedați.

Rusia- în zona vastă a Rusiei, și anume în Siberia, oamenii obișnuiesc să sară peste un lac înghețat pe un trunchi de copac, pentru a avea un an norocos.

revelion - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Cancan.ro

În Spania și Portugalia oamenii obișnuiesc că mânânce, la ora 12 noaptea, 12 boabe de struguri. Totodată, aceștia își pun 12 dorințe, pentru fiecare lună a Noului An. Cei care nu reușesc să mănânce cele 12 boabe de struguri, vor avea ghinion tot anul.

struguri revelion - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Editia de dimineata

Franța- potrivit tradiției, francezii obișnuiesc să pregătească o plăcintă în care pun fasole. Cei care nimeresc o boabă de fasole sunt numiți „regii fasolei” și își vor îndeplini dorințele. Tot francezii mănâncă foarte multe clătite în noaptea dintre ani.

Estonia- și locuitorii din Estonia respectă o tradiție referitoare la masa de Anul Nou. Mai exact, aceștia mănâncă de șapte ori pe zi în ziua respectivă pentru a le merge bine tot anul care vine.

cina revelion - Cele mai bizare tradiții de Anul Nou întâlnite în lume

Foto Stiri Utile

Anglia- aici există una dintre cele mai populare tradiții. Cei care se iubesc trebuie să se sărute sub un vâsc, la 12 noaptea, pentru a fi împreună tot anul viitor.

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premieră în Pitești! Surpriză în noaptea dintre ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anul Nou