A treia zi de proteste. Transportatorii și fermierii forțează din nou intrarea în București

de | 12.01.2024 11:08 | Național, Eveniment

Astăzi, 12 ianuarie 2024, este a treia zi de proteste la nivel național. Transportatorii și agricultorii vor dreptate și nu se vor lăsa până când doleanțele lor nu vor fi ascultate.

Transportatorii și fermierii încearcă, din nou, să spargă filtrele Poliției și să forțeze intrarea în București. Protestatarii vor să meargă în fața Guvernului să-și ceară drepturile.

Camioane și utilaje agricole din mai multe zone ale ţării se află la intrarea în Capitală.

Transportatorii care vor să ajungă la Guvern amenință că vor bloca orașul. Polițiștii și jandarmii au făcut filtre la intrările în Capitală și le interzic accesul din cauză că nu au autorizație.

Este vorba despre proteste spontane, astfel că jandarmii și polițiștii nu știu câți fermieri și transportatori vor ajunge în București, așa că sunt în alertă.

Din informațiile oferite de Jandarmeria Ilfov, aproximativ 57 autocamioane/autoutilitare/turisme participă la acțiune. În prezent, 11 tractoare, 10 turisme, 35 autocamioane și 1 platformă utilaje(SV) se află staționați pe raza localității Afumați.

Potrivit news.ro, transportatorii au declarat că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei.

Săptămâna viitoare vom încerca să depunem o autorizaţie, să vedem ce va spune Primăria, dacă ne-ar lăsa în Piaţa Victoriei sau nu. Am vrea să organizăm un protest pe o perioadă de mai multe zile, vrem să fim auziţi”, a declarat pentru News.ro un reprezentant al transportatorilor.

Mai multe drumuri din țară au fost blocate ieri de transportatori și fermieri, iar aceștia au anunțat că și azi vor face același lucru.

Protestatarii au încercat, joi seara, să între în București cu tractoare și camioane, însă au fost opriți de forțele de ordine.

Astăzi, ei sunt din nou pe șoseaua de centură și încearcă să-i convingă pe polițiști să-i lase să treacă spre centrul Bucureștiului.

Sursă foto: alert24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Apă Canal 2000 SA: „Protejați contoarele de apă împotriva înghețului”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: