Absolvenții clasei a VIII-a susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română!

de | 14.06.2022 10:23 | Știri, Cultură, Național

 

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a, au de susținut astăzi, 14 iunie, prima probă de la Evaluare Națională 2022, la Limba și literatura română.

Examenul începe la ora 9:00, însă accesul în sală se face doar până la ora 8:30. După proba la Limba română, urmează joi, 16 iunie, cea la matematică, iar vineri, 17 iunie, cea de Limbă maternă.

Astfel, este obligatoriu ca elevii să aibă asupra lor un act de identitate și, de asemenea, instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi un creion negru.

Pentru proba la Limba română de la Evaluare Națională 2022, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție mai multe teste de antrenament. În acest fel, eu s-au familiarizat cu proba în timpul simulării.

Subiecte Limba română la simularea Evaluare Națională 2022

Înaintea probei care se susține azi, elevii și-au testat cunoștințele în cadrul simulării de examen pentru Evaluare Națională 2022. Subiectele la română au constat într-un text la prima vedere din opera „Dacia Felix” scrisă de Cezar Petrescu, și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

Subiectul consta în scrierea unui text argumentativ de 50-70 de cuvinte, cerința fiind – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

Un alt subiect, cu care s-au confruntat elevii, a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, textul a trebuit redactat în 150 de cuvinte, și trebuia să urmărească o serie de elemente indicate.

Baremul pentru proba de astăzi va fi afișat la ora 15:00 pe edu.ro.

Sursa Foto Adevarul.ro

.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

BMW distrus după coliziunea cu un TIR!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole