Se caută contacţii românului cu variola maimuţei! Boala se răspândește rapid

de | 14.06.2022 10:21 | Știri, Eveniment, Național

 

  • Alertă maximă după ce ieri, 13 iunie, a fost confirmat primul caz de variola maimuței de la noi din țară.

 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a transmis Ministerul Sănătății.

 

Autoritățile sanitare din România caută acum toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 26 de ani. De menționat faptul că a început deja o anchetă epidemiologică.

 

Variola maimuței se răspândește rapid! Măsuri luate în România

 

Cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în toată lumea, iar în Europa va fi achiziționat vaccinul împotriva acestei boli. De asemenea, România va cumpăra câteva sute de doze, preventiv, pentru a asigura un stoc. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că este nevoie de o supraveghere serioasă a acestei situații cu care ne confruntăm:

 

Prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a transmis luna trecută, ministrul Sănătății.

 

 

variola maimutei infectie 769 386 - Se caută contacţii românului cu variola maimuţei! Boala se răspândește rapid

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Încă o realizare importantă la Spitalul Județean!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | Europa | Ministerul Sănătății

Ultimele articole