Pitești: Accident între autobuze! Șoferii au ajuns la spital

de | 19.08.2023 14:14 | Eveniment, Județean

Informații noi

Grav accident rutier produs astăzi în centrul Piteștiului. Două autobuze s-au ciocnit după ce unuia dintre ele i-ar fi cedat frânele, din câte spune șoferul. Niciun călător nu a fost rănit, însă ambii conducători auto au ajuns la spital. Culmea, autobuzul cu probleme, unul electric, avea doar câteva luni de funcționare.

Destul de rare astfel de imagini cu autobuze lovite între ele. Ambele efectuau curse pe trasee din Pitești, s-au întâlnit la o intersecție semaforizată din centrul orașului, iar șoferul unuia dintre ele le-a declarat polițiștilor că ar fi rămas fără frâne. Celălalt avea verde și s-a trezit lovit în plin, după care autobuzul a ricoșat într-un stâlp din beton.

583f5654 b130 440c b23a 82f99277870e - Pitești: Accident între autobuze! Șoferii au ajuns la spital

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un bărbat de 59 de ani, din Pitești, care conducea un autobuz pe bld. Eroilor din Municipiul Pitești, la intersecția cu str. Armand Călinescu și cu str. Egalității, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, posibil pe fondul pătrunderii în intersecție pe fondul nerespectării semnificației semaforului electric, având culoarea roșie în funcțiune, a intrat în coliziune cu un alt autobuz, condus de un bărbat de 55 de ani, din Cocu, care se deplasa pe str. Armand Călinescu (direcția centru spre cartier Prundu).”, transmite IPJ Argeș

Cei șase călători care se aflau în cele două mașini nu au fost răniți, s-au ales cu o sperietură zdravănă. În schimb, ambii șoferi au suferit răni și au fost duși cu două ambulanțe la spitalul din Pitești.

Șoferul de 59 de ani acuza dureri în zona lombară, iar celălalt, în vârstă de 56 de ani, a suferit un traumatism în zona capului și acuza dureri în zona coloanei cervicale și la mâna dreptă.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Autobuzul căruia i-ar fi cedat frânele este unul electric și avea doar câteva luni de funcționare.

Din cauza accidentului traficul a fost blocat, apoi s-a circulat alternativ. Polițiștii spun că este necesară o expertiză tehnică a autobuzului care va fi atașată dosarului penal deschis pentru vătămare corporală din culpă .

Știre inițială

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe raza municipiului Pitești, în zona stației de la Muzeu.

Din primele informații, în eveniment sunt implicate două autobuze. Unul dintre ele nu acordat prioritate .

Din fericire, în urma impactului, nici un călător nu a fost rănit.

La fața locului intervin pompierii pentru asigurarea măsurilor specifice precum și pentru a acorda primul ajutor calificat la nevoie.

Polițiștii Biroului Rutier Pitești sunt la fața locului pentru cercetări.

Potrivit ISU Argeș, în aceste momente, șoferii autobuzelor sunt monitorizați de către paramedicii SMURD

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

De mâine, minorii în vârstă de peste 16 ani, pot călători neînsoţiţi cu acordul părinţilor. Vezi în ce situații

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești