anchetaonline.ro

Din această vară. Număr limitat de turiști pe plajele din Sicilia și Sardinia

de | 05.06.2023 17:48 | Știri, Lifestyle, Național

Autoritățile din Sicilia și Sardinia, unde sunt multe plaje spectaculoase, au anunțat că vor limita numărul de persoane care vor avea acces pe nisipul fierbinte. Motivul invocat de autorități este protejarea spațiului natural, potrivit celor de la edition.cnn.com.

Cele două insule ale Italiei, Sicilia și Sardinia, sunt cunoscute pentru plajele de o frumusețe rară și apele de un albastru fluorescent. Autoritățile locale au decis să ia măsuri suplimentare pentru a păstra mediul natural prin aplicarea unor limite stricte de vizitatori zilnice. Mulți români aleg să-și facă anual concediul de vară pe litoralul italian.

Sursă foto: sardiniaunlimited.com

Pe Plaja Cala dei Gabbiani se mai acceptă doar 300 de oameni pe zi

”Nu ne mai putem permite să avem mii de persoane care fac plajă zilnic, toate înghesuite într-un singur loc ca în trecut, este nesustenabil”, a declarat Stefano Monni, primarul din Baunei, un sătuc din estul Sardiniei, pentru CNN. Astfel, pe Plaja Cala dei Gabbiani și pe Cala Biriala se mai acceptă doar 300 de oameni pe zi, pe plaja Cala Goloritze 250 de vizitatori pe zi, iar pe plaja Cala Mariolu 700. În satul de pescari Stintino, de pe coasta de nord, mai exact pe plaja de corali ”La Pelosa” se mai acceptă 1500 de persoane pe zi, care trebuie să-și cumpere locul unde vor să facă plajă și să facă rezervări în prealabil. Biletul pentru plajă va costa 3,5 euro. Totodată, pe această plajă nu se va mai dă voie cu prosoape, să se fumeze, cu animale de companie și se menține interzicerea de a lua nisip. Cei care nu se conformează regulilor riscă amenzi de până la 100 de euro.

Pe insula Lampedusa din Sicilia din această vară, vor mai fi acceptați doar 700 de turiști pe zi, pe plaja Isola dei Conigli. Aceștia vor avea acces în două etape, dimineața 350, iar după-amiaza alți 350. ”Vara poate fi grea. Sunt aproximativ 6.700 de locuitori, dar de sărbători peste 200.000 de turişti aterizează aici. Devine insuportabil pentru mediu și de netrăit pentru toată lumea”, spune Filippo Mannino, primarul orașului Lampedusa, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: sardiniaunlimited.com și costahouse.it.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pentru a reduce zgomotul. Primul oraș din Europa în care turiștii vor trebui să-și care în brațe trolerele

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia