Tribunalul Argeş a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar de fraudare a fondurilor europene

de | 13.10.2023 09:15 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle, Rural

Un argeşean a recunoscut mai întâi în faţa procurorilor şi, ulterior, în faţa judecătorilor că a luat pe nedrept fonduri europene. Andrei-Horia Popa a încheiat în urmă cu câteva luni o înţelegere cu procurorii DNA Piteşti, recunoscând că, în calitate de reprezentant legal al Întreprinderii Individuale Popa Andrei Horia, a beneficiat de bani de la UE prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale prin „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete”.

1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare după semnarea acordului de recunoaştere

Judecătorii au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei, dispunând condamnarea lui Andrei-Horia Popa la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. În timpul perioadei de încercare, acestuia i-a fost impuse o serie de măsuri de supraveghere şi obligaţii, printre care şi aceea de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei Piteşti. De asemenea, instanţa a decis menţinerea sechestrului pe conturile şi proprietăţile inculpatului, până la concurenţa sumei de 479.376,52 lei.

Potrivit documentelor existente în evidenţele publice ale AFIR, în primăvara anului 2012, Popa-Andrei Horia a depus, în sesiunea aprilie-mai, cerere de finanţare pentru construirea unui centru de agrement cu piscină şi pensiune la Budeasa, pe Măsura 3.1.3.B, iar pe 2 octombrie 2013, a încheiat un contract de finanţare în valoare de 192.375 euro. Pe numele său, în evidenţele Ministerului Turismului apare pensiunea „La Conac” din Budeasa, despre care însă mai multe surse din localitate susţin că nu ştiu ca aici să fi funcţionat vreodată o pensiune.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Farmacistul HIMERA, cel mai mare dealer de droguri din România, este din Piteşti!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFIR | DNA Pitesti | Tribunalul Argeș