Acte de identitate în regim de urgență pentru victimele traficului de persoane!

de | 05.10.2022 17:52 | Știri, Eveniment, Național

În cursul zilei de azi, miercuri, 5 octombrie, o nouă legislativă USR a fost adoptată de către Senat, care vine sprijină victimele traficului de persoane din toată țara. Aceste persoane nu vor mai fi sancționate și vor reuși să își obțină mult mai rapid acte de identitate.

Din cauză cu multe dintre victime nu mai dispun de acte de identitate deoarece le-au fost luate de către cei pentru care prestează serviciile, aceștia vor beneficia de nou acte. USR prezintă că accesul la serviciile de protecție pentru victime depinde de deținerea acestor acte, conform Romania24.

„Inițiativa prevede trei măsuri importante – conferirea dreptului de a avea orice tip de act de identitate; eliberarea actelor de identitate mult mai rapid, în maximum 15 zile față de 30 de zile în prezent; și posibilitatea ca domiciliul declarat să fie sediul unui birou de avocatură ori al unei organizații neguvernamentale, scutind astfel victimele de a se mai deplasa în localitățile de origine unde pot activa rețelele care le-au traficat.

Victimele traficului de persoane vor avea acte de identitate în regim de urgență. Ce se dorește prin aceste măsuri

Astfel, prin aceste măsuri, victimele care au rămas fără documente din cauza traficanților vor putea avea acces imediat la toate serviciile de asistență și protecție de care au nevoie”, a precizat senatorul Radu Mihail, luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din plen.

Deoarece senatul este prima cameră sesizată, această inițiativa legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care va lua decizia finală.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș! Un bărbat de 45 de ani a obligat mai mulți copii de 10-13 ani să producă filme porno!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR

Ultimele articole