Acțiuni pe Autostrada A1! Aceeași mașină – oprită de 2 ori! A fost condusă de doi șoferi beți!

de | 06.03.2023 15:32 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au desfășurat, în perioada 03-06 martie, o acțiune, pe Autostrada A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe acest sector de drum.

Acțiunea a avut în vedere depistarea șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precum și respectarea regulilor de circulație specifice autostrăzilor.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 180.000 de lei, fiind reținute 12 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier, situații în urma cărora au fost întocmite dosare penale.

Sancțiunile cu măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce prin reținerea permisului de conducere au fost aplicate astfel:
– 9 permise de conducere reținute ca urmare a înregistrării cu viteză de peste 180 km/h;
– 2 permise de conducere reținute ca urmare a conducerii sub influența alcoolului ( cu valori ale alcoolemiei de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat);
– un permis de conducere reținut ca urmare a circulației nejustificate pe banda de urgență a autostrăzii.

Exemple:

1. Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat, în ziua de 04 martie, în jurul orei 09:00, un bărbat de 36 de ani, din Botoșani, care conducea un autoturism pe sensul de mers către București, la km 96.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că cel în cauză figura cu dreptul de a conduce suspendat.
Bărbatul s-a ales cu dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

2. Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat, în cursul zilei de 05 martie, în jurul orei 23:00, un tânăr de 19 de ani, din Dâmbovița, care conducea un autoturism la km. 115, pe sensul către București,  iar cu ocazia verificărilor, cel în cauză a prezentat un document susceptibil a fi fals, emis de autorutățile din Grecia, ce nu îndeplinește condițiile de fond și formă ale unui document autentic.

În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul nu are permis de conducere, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 323 și 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

3. Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat, în cursul zilei de 04 martie, în jurul orei 09:00, un bărbat de 30 de ani, din Ialomița, care conducea un autoturism pe sensul de mers către București, la km 96. Bărbatul a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 144 km/h, iar de asemenea, cu ocazia verificărilor, s-a constatat că cel în cauză se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost sancționat contravențional și a rămas fără permis în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Mai mult de atât, ulterior, același autoturism a fost observant în trafic, pe sensul către București, la km 94, iar cu ocazia verificării s-a constatat că la volanul autovehiculului în cauză se afla un alt bărbat, de 35 de ani, din județul Călărași, care se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

4. Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat, în noaptea de 04 spre 05 martie, în jurul orei 23:00, un bărbat de 47 de ani, din București, care conducea un autoturism, cu viteză peste limita legală, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 200 km/h.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

5. Polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat, În ziua de 04 martie, în jurul orei 11:00, un bărbat de 38 de ani, din București, care conducea un autoturism, cu viteză peste limita legală, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 191 km/h.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat din Câmpulung dat DISPĂRUT!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: