Activități preventive desfășurate de polițiști la mai multe școli din Argeș

de | 23.10.2023 16:01 | Județean, Eveniment

Vineri, 20 octombrie, polițiștii argeșeni au derulat campanii de informare, în mai multe unități de învățământ de pe raza județului Argeș.

În acest context, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Argeș, Agenția Națională Antidrog- Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Pitești și Penitenciarul Mioveni au mers  la Colegiul Național „Dinicu Golescu” și Liceul Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung, unde au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv.

În cadrul acestora au fost prezentate aspecte privind prevenirea consumului și traficului ilicit de droguri și au luat parte 350 de elevi și 17 cadre didactice.

O altă activitate a polițiștilor a avut loc la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”.

Aici, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Argeș au participat la evenimentul de lansare al „Raportului privind Implementarea Statutului Elevului”, ce a avut ca scop principal urmărirea evoluției respectării drepturilor și îndatoririlor elevului.

La această acțiune au luat parte 50 de elevi și 20 de cadre didactice.

Vizitați de polițiști au fost și elevii Colegiului Tehnic ”C.D. Nenițescu” și ai Școlii Gimnaziale ”Mircea Eliade” din Pitești.

Potrivit IPJ Argeș, în cadrul acestei acțiuni la care au participat peste 60 de elevi și cadre didactice, au fost dezbătute aspecte privind:
– „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);
– „Prevenirea traficului de fiinţe umane în rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
– „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, – jocurile online și lumea virtuală, ”roblox” – pericolul real din mediul virtual;
– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); – caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), – participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul), – efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

De asemenea, și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat o activitate informativ-preventivă cu trei clase din cadrul Liceului Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni.

La activitate au participat 84 de elevi și au fost prezentate aspecte privind prevenirea fenomenului de bullying, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Serviciului Rutier Argeș au desfășurat și ei activități preventive.

Ei au mers la Școala Generală „Tudor Arghezi” din Pitești, unde au efectuat instruiri educativ-preventive și interactive, la care au participat 200 de elevi și 20 de cadre didactice.

Scopul acestei acțiuni a fost responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

sursă foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ed Sheeran revine în România. Artistul va concerta pe Arena Națională

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș