Au ars utilajele constructorilor! Drumul Pitești – Craiova a cerut sacrificii

de | 26.04.2022 22:51 | Știri, Eveniment, Național

 

Un incendiu puternic a izbucnit în seara de 26 aprilie pe un sector de drum care nu este deschis circulației rutiere, între localitățile Balș și Pielești.
Mai multe utilaje pentru finisarea asfaltului care lucrau la drumul expres Craiova-Pitești au luat foc.
Conform reprezentanților ISU Olt, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.
Untitled collage 6 - Au ars utilajele constructorilor! Drumul Pitești - Craiova a cerut sacrificii
Sursa foto: Facebook ISU Olt
La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la materialele combustibile din compunerea utilajelor.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la unul dintre utilaje, deși informațiile inițiale acreditau ideea că – inițial – focul ar fi izbucnit la una dintre barăcile paznicilor.

Pompierii au acţionat timp de o oră

Pompierii au acţionat timp de o oră pentru a stinge incendiul care a cuprins patru utilaje de asflatare, focul fiind în cele din urmă lichidat.
În urma incendiului, utilajele au fost distruse în proporție de aproximativ 70%
Untitled collage 5 1 - Au ars utilajele constructorilor! Drumul Pitești - Craiova a cerut sacrificii
Sursa foto: Facebook ISU Olt
Tronsonul 3 al drumului expres are 31,75 de km și se dezvoltă în județul Olt, având ca punct de final granița cu Argeșul. Nu mai departe de săptămâna trecută a fost inaugurată centura orașului Balș, parte a Lotului 1 din Drumul Expres Craiova-Pitești. Evenimentul care a avut loc pe 21 aprilie a bifat deschiderea primului segment din Drumul Expres Craiova-Pitești.
drum-expres

Reamintim faptul că autoritățile au promis că întregul drum expres (DX12) – primul de acest gen aflat în construcție în țara noastră- va fi gata si deschis circulației în anul 2024. Acesta va avea 121 km și câte două benzi pe sens.Drumul mplică 75 de poduri și pasaje și 10 intersecții rutiere.

 

Construcția lui este organizată pe patru tronsoane:

 

Tronsonul 1, cel despre care a fost făcut anunțul de azi la ministrului Sorin Grindeanu,  este cuprins între Craiova și  Balș  Investitia pe acest tronson este de peste 358 de milioane de lei, fara TVA.

Tronsonul 2  este mai mult decât dublu ca lungime, având 39,85 km. Începe la limita dintre judetele Dolj si Olt și se termină la Slatina, în intersectia cu DN 65.

Tronsonul 3 are 31,75 de km și se dezvoltă în județul Olt, având ca punct de final granița cu Argeșul.

Tronsonul 4  care are o lungime de 31,8 km, începe în localitatea Colonesti si se termină la km 103 al Autostrazii. Traversează, pe terioriul județului Argeș,  zone administrative ale proprietatea localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni si Oarja.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | ISU | Kaufland | Pitești | Suseni

Ultimele articole