anchetaonline.ro

ACUM: Incendiu de vegetație în Ștefănești!

de | 26.04.2022 14:00 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești, Ștefănești

Un incendiu de vegetație a izbucnit, în urmă cu puțin timp, în orașul Ștefănești, după ce seara trecută, pompierii s-au luptat cu flăcările din zona străzii Sticlelor.

La această oră, salvatorii de la Detașamentul Pitești intervin, iarăși, cu o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Flăcările sunt imense, iar pompierii acționează pentru a nu se extinde .

 

incendiu-vegetatie

FOTO ISU Argeș

 

Incendiu de proporții în zona Vivo Mall Pitești!

Amintim că luni seara, un incendiu de mari proporții a cuprins o zonă destul de mare din marginea municipiului reședință de județ.

Incendiu vizibil din mai multe zone ale orașului

Focul a fost vizibil din mai multe zone ale orașului, inclusiv dinspre Vivo Mall unde mai mulți pitesteni, aflați la ora respectivă în trafic, au surpins imagini de impact.

Incendiul s-a desfașurat – conform reprezentanților ISU Argeș în zona străzii Sticlelor, zonă de legatură dintre Pitești și Ștefănești.

Se pare că focul s-ar fi extins pe o insulă aflată la aproximtiv 2 km de Mall.

 

 

Este vorba despre un incendiu de vegetație pe strada Sticlelor din Ștefănești”, precizează ISU Argeș.

 

 

Nicolae Velcea: Stop incendiilor de vegetație! Fiți responsabili!

Primarul din Stefanești a făcut în ultima perioadă apeluri repetate la cetățeni sa trateze cu maximă seriozitate interdicția de a incendia vegetația uscată, practică ce a generat numeroase probleme pe raza localității pe care o păstorește în această primăvara:

În ultimele zile, pe raza orașului Ștefănești, au avut loc mai multe incendii de vegetație, care au necesitat intervenția pompierilor pentru a fi lichidate.

Atragem atenția asupra faptului că incendiile de vegetație uscată se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri etc., punând în pericol viața oamenilor și provocând pagube materiale semnificative, așa cum s-a întâmplat și la ultimele evenimente!

Pentru evitarea unor situații de urgență în care focul poate scăpa de sub control, SOLICITĂM tuturor locuitorilor orașului Ștefănești să fie responsabili!

Totodată, vă facem cunoscut faptul că, potrivit HG nr. 537/2007, constituie contravenții și se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, următoarele fapte:

• arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
• amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

FACEM APEL la toți locuitorii orașului Ștefănești să fie responsabili și să ia toate măsurile necesare pentru evitarea producerii incendiilor de vegetație!” este unul dintre cele mai recente mesaje publice ale edilului din Stefănești.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș | Pitești