(VIDEO) Incendiul de vegetație din Argeș a cuprins 5 hectare!

de | 20.07.2022 14:29 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

UPDATE 16:10

Pompierii au reușit să oprească focul cu ajutorul lopeților și a altor mijloace, întrucât zona era greu accesibilă cu autospeciala de intervenție. Distrugerile provocate de incendiu au afectat aproximativ 5 hectare de teren și au ajuns și în apropierea zonei locuite.
Din fericire, zona locuită a fost protejată.

ȘTIRE INIȚIALĂ 14:29

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, miercuri, pe un deal din comuna Călinești, sat Vrănești.

La locul respectiv intervin pompierii cu o autospecială pentru stins incendii și personal din cadrul SVSU Călinești.

Pompierii atrag atenția că incendiile de vegetație se dezvoltă rapid și pun în pericol atât bunurile, cât și viețile oamenilor. Astfel, cetățenii sunt sfătuiți să nu folosească focul deschis pe timp de vânt, pe timp de secetă sau caniculă. De asemenea, nu este indicat să aruncați oriunde resturile de țigări.

Dacă sunteți nevoit să ardeți vegetația uscată, trebuie să colectați în grămezi mici resturile vegetale, pentru ca focul să poată fi controlat.

Este indicat să izolați focul față de căile de comunicație, construcții și fondul forestier, prin executarea de fășii arate.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PERCHEZIȚII DGA în Argeș! Un polițist a suflat în fiolă în locul șoferului beat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: