anchetaonline.ro

Adăposturile de protecție civilă din Pitești – luate la verificat

de | 09.03.2022 13:29 | Administrație, Eveniment

Adăposturile de protecție civilă din Pitești – luate la verificat

  • „Sunt pregătite și rațiile de alimente. Șase marketuri mari din Pitești vor asigura apa și hrana pentru populație dacă va fi nevoie.”

În contextul din plan internațional, când ne uităm la vecinii ucraineni forțați să se mute în adăposturi din cauza atacurilor armate, și autoritățile noastre și-au amintit că au asemenea locuri pentru civili, care nu au mai fost de mult vizitate. Foarte multe dintre acestea, în special cele de la subsolurile blocurilor, au devenit spații de depozitare, dacă tot stau goale de atâția zeci de ani. Autoritățile piteștene au luat însă inițiativa și au mers să vadă dacă adăposturile civile pot fi utilizate sau nu. Primarul Cristian Gentea alături de viceprimarul Gelu Tofan au intrat în peste 20 de adăposturi din cele 108 pe care le are municipiul și au văzut chiar și centrul de comandă, de unde se pot porni alarmele de avertizare.

„Am realizat o activitate preventivă, nu ne-a cerut nimeni să mergem să le verificăm, dar cum primăria are un plan anual ce vizează aceste spații, am zis că, având în vedere ce se întâmplă la granița noastră, să le și vedem. Am constatat că nu mai e nicio murătură depozitată în acele spații, nimic. În toate am găsit ordine, s-a igienizat, s-a făcut curățenie. În caz de ceva, toate sunt funcționale.  Cel mai mult m-a impresionat cel de la Piața Smârdan, unde este destul loc, sunt și toalete. La toate am pornit instalațiile de climatizare și am văzut că funcționează, așa că populația nu trebuie să își facă vreo problemă, dar sper să nu fim nevoiți să le utilizăm. Mai sunt 500 de adăposturi în sistem privat. Fiecare firmă a fost obligată la momentul construcției să realizeze aceste spații.”,

ne-a declarat viceprimarul Gelu Tofan. Mai mult, acesta a precizat că sunt stabilite și detalii privind aprovizionarea cu alimente. „Sunt pregătite și rațiile de alimente. Șase marketuri mari din Pitești vor asigura apa și hrana pentru populație dacă va fi nevoie.”,a mai adăugat acesta.

INFO! În Argeș, conform listei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sunt 153 de adăposturi de protecție civilă. Cele mai multe sunt în Pitești, 108, urmat de Curtea de Argeș cu 11, Mioveni cu 8, Câmpulung – 7, Topoloveni – 6, Moșoaia și Bradu câte 4, Micești – 2, Costești, Oarja și Suseni cu câte unu.

Realizat de Oana Bahrim

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Cristian Gentea | Gelu Tofan | Mioveni | Pitești
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: