anchetaonline.ro

Adio bonuri de masă din hârtie! De acum, orice tichet va fi emis doar electronic

de | 16.02.2022 23:59 | Eveniment

Adio bonuri de masă din hârtie! De acum, orice tichet va fi emis doar electronic

Tichetele emise anterior datei de 31 ianuarie rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate înscris pe acestea.

Începând cu această lună, dispar tichetele de hârtie de orice fel, conform Ordonanţei de Urgenţă 130/2021 acestea urmând să fie emise doar în format electronic. Măsura este valabilă atât pentru tichetele de masă, cât şi pentru cele de creşă, culturale, tichetele-cadou şi voucherele de vacanţă, 31 ianuarie fiind ultima zi până când acestea mai putea fi tipărite pe suport de hârtie. Tichetele emise anterior acestei date sunt şi rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate înscris pe acestea.

O altă modificare legislativă intrată în vigoare de luna aceasta prevede că angajatorii nu vor mai putea acorda tichete-cadou decât propriilor salariaţi, nu şi altor categorii de beneficiari, precum colaboratorii implicaţi în campanii de marketing, studii de piaţă ori pentru promovare, protocol sau cheltuielile de reclamă și publicitate. De asemenea, pentru tichetele-cadou acordate de ziua angajatului sau de ziua firmei se vor reţine şi contribuţii la CAS si CASS, nu numai impozit cum era până acum. Ordonanţa de guvern a mai stabilit creşterea de la 150 la 300 a plafonului până la care cadourile în bani, inclusiv tichetele-cadou, sunt scutite de impozit pe venit și de contribuțiile sociale, atunci când acordarea se face de Crăciun, de Paște, de Ziua Femeii sau de Ziua Copilului.

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: