anchetaonline.ro

Proprietăţile nevestelor italianului Inquieto – executate la jumătate de preţ

de | 16.02.2022 23:47 | Eveniment

Proprietăţile nevestelor italianului Inquieto – executate la jumătate de preţ

La cererea unei bănci, sunt scoase la licitaţie două terenuri în Piteşti şi Corbeni.

În vreme ce omul de afaceri Nicola Inquieto îşi ispăşeşte în Italia pedeapsa de 14 ani de închisoare pentru că a spălat banii mafiei, imperiul imobiliar pe care l-a construit la Piteşti continuă să se prăbuşească. Urmărită de creditori, ultima soţie a italianului, Ioana Inquieto-Petrescu, este periodic executată silit, proprietăţile familiei fiind vândute bucată cu bucată pentru achitarea datoriilor. Pe 10 martie, la sediul Biroului Executorului Judecătoresc Vlad-Adrian Pisculungeanu, la cererea creditorului Patria Bank sunt scoase la licitaţie două terenuri aflate în proprietatea Ioanei Inquieto, dar şi a Cameliei-Silvia Cernătescu, cea de-a doua soţie a omului de afaceri italian.

Una dintre proprietăţi, un teren de 325 mp, se află în centrul Piteştiului, mai exact pe Bdul I.C. Brătianu, nr. 4, şi este vândută cu un preţ de pornire de 212.250 lei. Cea de-a doua proprietate executată silit este în localitatea Corbeni şi constă într-o vilă de 507 mp şi un teren de aproape 7000 mp, al căror preţ porneşte de la 394.552,5 lei.

Preţurile de începere reprezintă jumătate din valoarea estimată de experţi şi stabilită la prima licitaţie, fiind coborâte după ce la primele două tentative de vânzare nu s-a arătat niciun cumpărător interesat. Dacă nici de această dată nu se va obţine preţul cerut şi vor exista cel puţin doi licitatori, bunurile vor putea fi vândute celui care oferă cel mai mult, dar nu mai puţin de 30% din valoarea iniţială.

Citește articolele pe același subiecte: Nicola Inquieto
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: