Administrația se mândrește cu 90 de soiuri de lalele. Apoape 1 milion de flori au fost plantate în Pitești!

de | 09.04.2024 08:59 | Pitești, Administrație

În pregătirea ediției din acest a Simfoniei Lalelelor, primarul Cristian Gentea anunță că au fost plantate aproape 1 milion de flori la Pitești, dintre care 450.000 de bulbi și peste 465.000 de răsaduri de flori. Și încă o premieră ar fi că la Pitești sunt 90 de soiuri de lalele ”așa cum niciun oraș nu are”. Printre aceste lalele se găsește și o colecție din soiul Fritillaria – Laleaua Sălbatică.

Sursă foto: anchetaonline

”Avem un oraș care înflorește! Și nu doar la modul figurat, ci la propriu!

Piteștiul este mai viu și mai frumos decât oricând, în luna dedicată Simfoniei!

Ne păstrăm identitatea de Orașul Lalelelor și, raportat la această identitate, am proiectat peisagistica lunii aprilie!

Peste 450.000 de bulbi au fost plantați pe toată suprafața urbană: la intrările în municipiu, în toate parcurile, în cartiere, în sensurile giratorii!

Avem 90 de soiuri de lalele, așa cum niciun oraș nu are! Este prima dată când avem în Pitești și o colecție din soiul Fritillaria – Laleaua Sălbatică!

Rabatele cu lalele sunt proiectate pe soiuri, culori și nuanțe de alb, galben, roșu, roz, mov, portocaliu și negru.

Nu doar lalelele ne înfrumusețează peisagistica urbană! Alte peste 465.000 de răsaduri de flori sunt plantate în municipiul nostru!

Avem 20.000 metri pătrați de suprafață gazonată, întreținută prin sisteme de irigație cu automatizare.”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook CRistian Gentea

Primarul Cristian Gentea a mai precizat că toate răsadurile care sunt folosite sunt realizate în serele și pepinierele noastre, la Salpitflor!

”Jardiniere cu flori îmbogățesc arterele urbane, iar parcurile Piteștiului sunt destinații perfecte pentru evadare în natură, pentru timp liber, plimbări, lectură sau joacă!

Și foarte important: toate răsadurile pe care le folosim sunt realizate în serele și pepinierele noastre, la Salpitflor!

Aprilie este luna simfoniei de culoare la Pitești! Chiar dacă vremea nu poate fi controlată și timpul cald grăbește înflorirea, sărbătoarea continuă în tot orașul, cu răsaduri noi de flori!”, a concluzionat Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

Unul dintre cei mai respectați medici din ţară este noua şefă a secţiei ATI de la Spitalul Judeţean

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole