Program integral Mozart JOI la Filarmonica Pitești

de | 09.04.2024 08:50 | Pitești, Lifestyle

Joi, 11 aprilie Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic cu program integral Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, revine, ca solist, cornistul Petrea Gîscă.

Evenimentul se va ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Programul va conține următoarele: W.A. Mozart – Divertisment în Re Major, Concertul nr. 3 pentru corn și orchestră în Mi bemol major, Uvertura Directorul de teatru și Simfonia nr. 35, Haffner.

la Filarmonica Pitești

Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

la Filarmonica Pitești

Cornistul Petrea Gîscă a absolvit,  ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu”  din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Acesta activează din anul 1985 în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 – 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca,  Iaşi,  Constanţa,  Arad,  Tg.  Mureş, Satu Mare,  Bacău,  Botoşani,  Ploieşti,  Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti. Totodată acesta a concertat în țări precum: Germania,  Spania,  Italia, Grecia,  Franţa,  Belgia, Olanda, Austria,  Elveţia, Coreea de Sud etc. Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din  Iaşi.

Filarmonica Pitesti

Sursă foto: Facebook Primăria MUnicipiului Pitești.

Cei interesați pot fi achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 30 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeşul „a rupt” la Olimpiada Naţională de Matematică! 18 medalii pentru elevii argeşeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești