Administrația din Pitești vrea să facă două noi dispensare în cartierele Negru Vodă și Războieni

de | 07.05.2024 07:50 | Pitești, Administrație, Politic

Administraţia locală din Pitești a investit fonduri nerambursabile și în componenta de responsabilitate social. Astfel, pe lângă fondurile obținute pentru construcția a două noi blocuri pentru tinerii specialiști, Cristian Gentea anunță că sunt gata realizate și depuse la CNI documentațiile aferente construirii și dotării a două noi dispensare în cartierele Negru Vodă și Războieni.

Sursă foto: Faceboook Cristian Gentea

”Suntem într-o perioadă în care grija pentru cei din jur, conceptul de ajutor şi dorinţa de a face bine se resimt mai puternic decât oricând.

Dincolo de marile proiecte de dezvoltare, de milioane de euro investiţi în infrastructură, educaţie şi sisteme de servicii publice, administraţia are şi o puternică componentă de responsabilitate socială.

Nu am neglijat-o nicio clipă şi am încercat să acoperim o plajă largă de nevoi, de la cele legate de spaţiile de locuit pentru familii şi tineri, la cele legate de asistenţă medicală şi consiliere psiho-socială, îndreptându-ne în acelaşi timp atenţia către copii, bătrâni şi categorii aflate în diferite grupe de risc.

  • 5,5 milioane de euro, bani din PNRR vor fi investiţi pentru construcţia a două noi blocuri.

Acestea vor însuma 80 de apartamente, cu o suprafaţă medie de cca 60 mp/ apartament şi urmează să fie destinate tinerilor specialişti pe care Piteştiul vrea să îi păstreze acasă sau să îi atragă.

Construim aceste două blocuri pe strada Smârdan și în Războieni.

  • 55 de garsoniere și 4 apartamente au devenit deja locuințe sociale prin transformarea Căminului C3 din cadrul Liceului Tehnologic ”Dimitrie Dima”.

1,96 milioane de euro, fonduri obţinute prin Programul de Locuințe Sociale au fost investite în această transformare totală.

  • 391.000 de euro, fonduri POCU, au fost investiţi pentru reabilitarea blocului de locuințe sociale Coremi, lucrările asigurând îmbunătățirea condițiilor de viaţă pentru 200 de persoane.

Pentru fiecare din cele 99 de garsoniere a fost extins spațiul de locuit cu aproximativ 10 mp. A fost extinsă rețeaua electrică în spațiile noi, s-au realizat lucrări de anvelopare în vederea creșterii eficienței energetice, precum și lucrări de reparații.

Dincolo de aceste fonduri nerambursabile, am investit 266.200 de euro din bugetul local pentru branșarea unui număr de 90 consumatori care locuiesc în blocul de locuințe sociale Coremi şi care riscau să rămână fără energie electrică.

  • De asemenea, a fost înființat un Centru Multifuncțional Comunitar care va oferi asistenţă medicală, activități de recuperare, informare şi consiliere psiho-socială, sprijin pentru persoanele aflate în grupe de risc.
  • În scopul regenerării urbane a zonelor marginalizate din municipiul Pitești au fost reabilitate spațiile verzi și au fost realizate locuri de joacă pentru copiii din Războieni, din zona Coremi și în vecinătatea Colegiului Tehnic ”Dimitrie Dima”.
  • Sunt gata realizate și depuse la CNI documentațiile aferente construirii și dotării a două noi dispensare în Cartierele Negru Vodă și Războieni.
  • Am asigurat subvenții pentru asociațiile și fundațiile de asistență socială, valoarea acestora în 2023 fiind de 77.840 de euro.
  • Am continuat acordarea de gratuități elevilor pentru transportul în comun, bifând, în 2023, o creștere cu 34% a sumei alocate față de anul precedent.
  • Contribuim anual la asigurarea unei mese calde persoanelor nevoiașe din Pitești,  asigurând în paralel – pentru aproape 600 de beneficiari – pachetele de alimente și produse igienice”, transmite Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea, viral pe TikTok! ”Sunt primarul Piteștiului, normal că mă ceartă soția că ajung târziu acasă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole