Deputatul Adrian Miuțescu: „14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, este o zi de sărbătoare şi pentru noi”

de | 14.07.2022 12:01 | Știri, Județean, Politic

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, a ținut să transmită un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

 

14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, este o zi de sărbătoare şi pentru noi. Franța și România sunt profund legate prin istorie, limbă și cultură, prin numeroase experiențe comune și printr-o afinitate specială construită în decursul istoriei. Franța a marcat destinul României ca națiune și ca stat, prin sprijinul oferit în momente de răscruce ale istoriei sale, de la rolul jucat în unirea principatelor române, la frăția de arme între români și francezi în timpul primului război mondial. Prietenia și colaborarea dintre țările noastre și-a găsit expresia pragmatică în Parteneriatul Strategic, formalizat în anul 2008.

 

Investițiile partenerilor francezi în economia românească au marcat dezvoltarea județului Argeș, colaborarea în domeniul construcțiilor de automobile datând de peste 54 de ani. De asemenea, țările noastre au dovedit că au capacitatea și voința politică de a lucra împreună pentru o Europă mai puternică și mai unită, în contextul noilor provocări la adresa securității europene.

 

Deviza naţională a Franţei, “Libertate, egalitate, fraternitate”, a inspirat o lume întreagă și știm că, împreună, respectând valorile comune care ne apropie, putem construi un viitor prosper și sigur pentru popoarele noastre. La mulți ani, Franța! Vive la France!”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole