anchetaonline.ro

Adrian Miuțescu: „La mulţi ani de 4 iulie şi felicitări prietenilor şi aliaţilor noştri din SUA!”

de | 04.07.2022 13:10 | Știri, Județean, Politic

  • La mulţi ani de 4 iulie prietenilor şi aliaţilor noştri din SUA!

 

Astăzi, 4 iulie, este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii sau Ziua Independenței. Este o sărbătoare care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Cu această ocazie deputatul Adrian Miuțescu a transmis următorul mesaj:

 

Doresc să îi felicit pe prietenii şi partenerii noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 246-a aniversări a Zilei Independenţei.

 

Săptămâna trecută am participat la ședința solemnă din Plenul Parlamentului pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA. De la momentul lansării, Parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al relaţiilor dintre cele două state, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare și administrative.

 

Cooperarea în planul securităţii şi creşterea prezenţei militare a SUA în ţara noastră contribuie la asigurarea securităţii Flancului Estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre. De asemenea, colaborarea cu partenerii americani ne va ajuta să asigurăm securitatea energetică a țării, prin diversificarea surselor şi rutelor de transport ale energiei, cât şi prin punerea bazelor unei relaţii mutual benefice în sectorul nuclear civil.

 

La mulţi ani de 4 iulie şi felicitări prietenilor şi aliaţilor noştri din SUA!”,  a precizat deputatul Forța Dreptei.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei | SUA