Adrian Miuțescu: „Compensarea de 50 de bani, propusă de Guvern, e o bătaie de joc”

de | 24.06.2022 16:21 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

În contextul anunțului făcut de Guvern, joi, privind propunerea de compensare cu 50 de bani a prețului la combustibil, deputatul Forței Dreptei, Adrian Miuțescu, critică această măsură și amintește despre proiectul de lege propus de Forța Dreptei, în luna februarie, ce prevedea reducerea accizei la carburanți la 50% și a TVA-ului la 5%.

Ce vrea să facă Guvernul acum, compensarea la pompă cu 50 de bani, este frecție la picior de lemn, o bătaie de joc. Au lăsat să crească prețul la motorină la aproape 10 lei litrul și acum vor să-l scadă cu 50 de bani- și aceștia discutând cu producătorii și benzinarii, să suporte ei jumătate.

Noi am propus, în proiectul Forța Dreptei, reducerea accizei și a TVA pe o perioadă de un an de zile. Știam că atât războiul, cât și criza, nu se rezolvă în două-trei luni. Ei tot spun că celelalte țări, Germania, Ungaria, au luat măsuri, dar tot n-a scăzut prețul. Dar măcar învață, să nu le impui parțial. Dacă nu impui în același timp plafonări și îi lași pe benzinari să crească în continuare prețurile, după ce scoți acciza și reduci TVA, trebuie intervenit și amenințați cu desființarea”, a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Miuțescu: „Vreau să fac legătura între trecut, prezent și viitor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei