Ministrul Sănătății anunță alertă de holeră! „Există bacterii în ape!”

de | 24.06.2022 16:00 | Știri, Eveniment, Național

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, anunță alertă de holeră după ce vibrionul bacteriei apa de pe plaja Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului.

Nu sunt cazuri de holeră. Doar bacterii identificate în ape reziduale. Nu e cazul de restricții”, spune acesta.

Holera este o boala infectioasa intestinala acuta, care se transmite contagios, cauzata de o bacterie numită Vibrionul Holeric (Vibrio cholerae, varietatea el Tor). Aceasta este o boală bacteriană care se răspândește în general prin apa contaminata. Holera provoaca diaree severa și deshidratare. Dacă nu este tratată, ea poate fi fatala în doar câteva ore, chiar și la persoanele cu un sistem imunitar puternic. Canalizarea moderna a eliminat holera prin tratarea apei în șările industrializate, însă boala este încă prezentă în Africa, Asia de Sud si Haiti.

Riscul epidemiei de holera este foarte ridicat în situații ca sărăcia, războiul sau dezastrele naturale. Ascești factori îi obligă pe oameni să locuiască în condiții aglomerate, fară o igienă adecvată.

 

Totuși, DSP Suceava a crescut atenția cu privire la triajul epidemiologic în taberele refugiaților și, de asemenea, își asumă cu atenție respectarea regulilor de igienă sanitare pentru aceste tabere. Rețeaua medicală din zonă este atenționat rețeaua medicală din zonă să anunțe imediat DSP despre orice caz de suspiciune. Pentru astfel de cazuri, de va lua în vedere recoltarea probelor biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator, scrie monitorulsv.ro.

Totodată, DSP recomandă populației să consume apă doar din surse controlate, respectarea riguroasă de igienă privind spălarea mâinilor, precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, folosinf apa din surse controlate. De asemenea, ne este recomandat să evităm scăldatul în bălți sau lacuri, zone a căror apă este necontrolată.

Sursa Foto Observator

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România este a treia țară în care Revolut aplică serviciul de “Pay Later”!

holera - Ministrul Sănătății anunță alertă de holeră! „Există bacterii în ape!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole